В облдержадміністрації обговорили питання дітей у Луганській області

В облдержадміністрації обговорили питання дітей у Луганській області

У Луганській ОДА пройшла нарада за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, директора Департаменту з захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Руслана Колбаси, заступника голови ОДА Ольги Лішик, директорів департаментів: соціального захисту населення, освіти і науки ОДА, Служби по справах дітей та сім’ї ОДА, волонтерських організацій.

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадмністрації.

«На 1 січня 2015 року у нас в області проживає 334 415 дітей. З яких 4652 мають статус сиріт та позбавлених батьківської опіки. Під опікою знаходяться 3180 дітлахів. На жаль, склалася ситуація, коли багато дітей залишилося на окупованій території. Але нам все ж вдалося евакуювати 300 сімей. У нас є зв’язок із будинками сімейного типу, які знаходяться в ЛНР. Намагаємося допомагати їм правовою та гуманітарною допомогою», – відзначила Ольга Лішик. 

«Я хочу подякувати всім благодійним організаціям, які максимально надавали допомогу сім’ям та дітям. До нас практично кожен день надходять повідомлення про стан дітей, як на підконтрольній Україні території Луганської області, так і окупованій території. Я можу відповідально заявити, що якщо, хтось звернеться до нас за допомогою сім’ї, дитині по вивезенню, пошуку місця для проживання. Ми готові підключитися практично відразу і зробити все від нас можливе», – сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. 

Волонтерські організації зазначили, що намагаються співпрацювати з ОДА на всіх рівнях, оскільки до маленьких сіл гуманітарна допомога просто не доїжджає. У свою чергу заступник голови ОДА сказала, що зараз у співпраці з міжнародними організаціями, благодійниками створюється координаційна карта області для того, щоб були закриті ці білі плями на карті Луганської області.

Последние комментарии