На базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості відбувся семінар з гендерних питань для жінок, які перебувають на обліку як безробітні

На базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості відбувся семінар з гендерних питань для жінок, які перебувають на обліку як безробітні

На базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості відбувся семінар з гендерних питань для жінок, які перебувають на обліку як безробітні. Даний захід був проведений в рамках міської акції «16 днів проти насильства», яка стартувала 25 листопада та тривала до 10 грудня.

Мета акції - привернути увагу суспільства до проблеми насильства, торгівлі людьми, гендерної нерівності. Це профілактика негативних явищ у сучасному середовищі та виховання правової культури населення. Дати проведення акції вибрані не випадково: 25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством над жінками. 10 грудня - Міжнародний день захисту прав людини. В цей 16-денний період відбувалися інші, не менш важливі для світової спільноти дати: 1 грудня - Міжнародний день боротьби зі СНІДом. З грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями. 6 грудня - річниця інциденту в Монреалі, коли 25-річний чоловік відкрив стрілянину в Монреальському університеті, в результаті чого загинуло 14 жінок. 13 - були поранені. Ці невинні жертви стали символом несправедливості по відношенню до жінок, тому в Канаді 6 грудня - Національний день пам'яті та боротьби з насильством над жінками.

В ході семінару жінки мали змогу визначитися з терміном «сімейне насильство» та його видами, отримати інформацію про організації та установи міста, які здійснюють заходи з попередження насильства в сім'ї, та передбачену чинним законодавством відповідальність за вчинення протиправних дій. Жваве обговорення серед присутніх викликали існуючі соціальні установки щодо домашнього насильства, серед яких: «якщо жінка хотіла, вона могла б покинути свого мучителя», «дітям потрібен батько, навіть якщо він агресивний», чи «я залишаюся задля дітей», «ляпас ніколи не ранить серйозно» та інші. Під час перегляду презентації жінки ознайомилися з переліком характеристик поведінки, які говорять про схильність людини до насильства: про причини виникнення насильства в сім'ї та його цикли. Дана інформація важлива для запобігання загрози для себе особисто чи для своєї родини.

Отже, насильство в сім'ї залишається однією з основних проблем сьогодення, що не втрачає свою актуальність в українському суспільстві. З метою покращення механізму протидії цьому негативному явищу існує необхідність удосконалення, як нормативно-правової бази, так і механізму її реалізації на практиці. Стикаючись з насильством, людина не повинна залишатися наодинці зі своєю бідою. Суб'єкти, які здійснюють заходи з попередження насильства в сім'ї, завжди нададуть кваліфіковану допомогу, консультацію, морально підтримають та допоможуть у вирішення складних життєвих ситуацій.

 

Джерело: sed-rada

 #

Гендерних, грамотеи, а не

Гендерних, грамотеи, а не тендерних

 
 #

Гендерних! Ген-дер-них

Гендерних! Ген-дер-них питань! :-) Грамотеи....

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии