Постійні комісії – органи влади

Для спільної роботи по здійсненню депутатських повноважень при Сєвєродонецькій міській раді створено вісім постійних депутатських комісій. Однією з кращих за результатами роботи є комісія мандатна, з питань депутатської діяльності, етики, по роботі ради та гласності.

Керуючись у своїй роботі Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», вона розробляє Регламент міської ради, розглядає пропозиції, доповнення, зміни до нього і виносить їх на розгляд міської ради, здійснює контроль за дотриманням регламенту; готує висновки з питань, пов’язаних з гарантіями депутатської діяльності чи з достроковим припиненням повноважень депутатів, а також за дорученням ради чи міського голови рекомендації з питань депутатської діяльності і дотримання норм депутатської етики, щодо заслуховування радою питань про роботу депутатів у раді, у виборчому окрузі, про виконання ними рішень міської ради та її органів. Крім того, комісія працює у тісному контакті з засобами масової інформації.

До її складу входять п’ять депутатів. Голова – Євген Михайлович Рибальченко, його заступником обрано Валерія Івановича Єршова, секретарем комісії є Костянтин Васильович Черкасов, а Сергій Павлович Куниця та Сергій Олексійович Гуленко – члени комісії. Протягом року депутати постійно збиралися на свої засідання, де розглядалася низка питань, пов’язаних з виконанням деякими  депутатами своїх обов’язків, створенням окремих груп та фракцій. До речі, всю  цю громадську роботу місцеві депутати виконують добровільно, без всякої платні, турбуючись при цьому, щоб якомога більше принести користі громаді.

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии