Об исчезновении Казакова и замов

Странная история об исчезновении городского головы Валентина Казакова и его замов, господ Кравченко и Халина, породила множество слухов и версий.

Читатели настаивают на том, чтобы были опубликованы их версии. Публикуем все, хотя предупреждаем, что данная информация получена из неофициальных источников.

Версия первая. Городского голову и замов похитили «ополченцы».  Звучит странно, ведь произошло это «похищение» уже после освобождения города, то есть город находился уже  под контролем сил АТО.

Появляется вопрос «зачем». Кому выгодно, чтобы данные лица пропали?

Первая мысль – секретарь горсовета Андрей Гавриленко, который автоматически берет на себя управление городом. С одной стороны, это подтверждает его обвинения в сепаратизме, правда, пока официально неподтвержденные, с другой стороны – не очень благоприятное время для руководства городом. И, третье – история о том, что секретарь горсовета идет на сговор с террористами для того, чтобы выкрасть первых лиц города,  достойна сценариев голливудских боевиков, но не реальной жизни в провинциальном городке.

Вторая мысль – украли для выкупа. Насколько известно на сегодня, никто не выставлял счетов за кражу. Поэтому в ней нет смысла.

Читайте также: Северодонецкий Азот - кто хозяин?

Версия вторая. Похитили кто-то из украинских сил или арестовали по обвинению в сепаратизме. Тогда где хоть какая-то информация об этом. Если допрос мэра Стаханова провели, то уже на следующий день в сетях было видео, где он рассказал о своих «порочных связях».

Читайте также: Похищенного северодонецкого мэра и его замов видели в Харькове.

Версия третья. Эта версия не имеет никакого отношения к «похищению» и даже к сепаратизму.  Она связана с документом, копию которого мы получили и публикуем для ознакомления. Это запрос народного депутата о проведении тщательного расследования воровства государственного имущества. Данный запрос был сделан на основании выводов комиссии об имеющихся причинах и фактах воровства. Так совпало, что пропали или были выкрадены именно фигуранты уголовного дела о коррупции, и они же фигуранты расследования о рамках депутатского запроса.

Следственная группа Генеральной прокуратуры Украины должна была вызывать В.В. Казакова на допрос по делу. Как сообщает нам один компетентный источник, дело такой глубины, что арест был неминуем, суммы очень большие.

Приводим текст депутатского запроса ниже в редакции автора:

В.о. Голови Фонду державного майна України         Парфененко Дмитру Миколайовичу

Заступнику Міністра промислової політики України Каленкову Олександру Федоровичу

Генеральному Прокурору України Яремі Віталію Григоровичу

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

щодо перевірки правомірності передачі державного майна цілісного майнового комплексу хімічних виробництв Сєвєродонецького державного виробничого підприємства «Об’єднання «Азот» до статутного капіталу ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот», та незаконності безоплатного відчуження корпоративних прав, що належать державі у статутному капіталі ТОВ СП «Укрзовніштрейдінвест», на користь ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот».

Шановний Дмитре Миколайовичу!

Шановний Олександре Федоровичу!

Шановний Віталію Григоровичу!

12 червня 2001 року Арбітражний суд Луганської області порушив справу про банкрутство Сєвєродонецького державного виробничого підприємства «Об'єднання Азот» (далі - СДВП «Об'єднання Азот»), яке знаходилося в управлінні та підпорядкуванні Міністерства промислової політики України.

Ухвалою від 04.12.2003 Господарського суду Луганської області введено процедуру санації боржника терміном дванадцять місяців. 01.10.2004 року до суду представлено план санації даного державного підприємства, який складався з двох етапів.  На першому етапі передбачалось скорочення кількості структурних підрозділів, ліквідації нерентабельних одиниць, списання незавершеного будівництва. Другий етап санації закріплював залучення прямих недержавних інвестицій шляхом поділу підприємства на два закриті акціонерні товариства (умовні назви «Азот» і «Поліетилен»), засновниками кожного з яких будуть ФДМУ та два окремих приватних інвестори. Натомість, було створено лише одне закрите акціонерне товариство ЗАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот».

Після завершення визначення ринкової вартості цілісного майнового комплексу хімічних виробництв СДВП «Об'єднання Азот», який підлягав внесенню з боку держави до статутного капіталу закритого акціонерного товариства, та опрацювання статуту і договору про заснування товариства, які включали встановлені планом санації зобов'язання недержавного інвестора погасити всі зобов’язання боржника,  Фонд державного майна України наказами від 19.11.2004 №2538 та від 24.12.2004 №2936 прийняв рішення про участь у ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» у розмірі 40% статутного капіталу. Іноземним інвестором згідно з проведеним конкурсом стала компанія  «Worldwide Chemical LLC» (США).

Але, ще 23 грудня 2004 року заступником Голови Фонду державного майна України С.Ж. Лазаренком затверджено акт передачі державного майна – цілісного майнового комплексу хімічних виробництв Сєвєродонецького державного виробничого підприємства «Об’єднання «Азот» до статутного фонду ЗАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот».

Слід зазначити, що через набуття права власності у ТОВ СП "Укрзовніштрйдінвест"  німецька компанія "Harmo Tech Group" GmbH має безперечне цілковите право бути Інвестором для підприємства Сєвєродонецький "Азот" на підставі  двадцятирічної спільної діяльності яка засвідчена  Статутними документами Спільного Підприємства.

Варто зазначити, що у власності СДВП «Об'єднання Азот» знаходився пакет акцій у розмірі 49,9% долі ТОВ СП «Укрзовніштрейдінвест» (створеного спільно з іноземним інвестором 29.12.1992 року), розташованого за адресою: м. Сєвєродонецьк Луганської області, вул. Пивоварна, 5 (теперішня юридична адреса ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот»), який був переданий до статуту ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» на підставі рішення Господарського суду Луганської області від 15.08.2006, шляхом внесення змін до установчих документів, а саме заміни слів «СДВП «Об'єднання Азот» на «ЗАТ «Сєвєродонецьке Об’єднання «Азот». Хоча, відповідно до ч.2 ст.33 Закону України «Про акціонерні товариства» до виключної компетенції загальних зборів належить внесення змін до статуту товариства. Таким чином, відбулася безоплатна передача майна на підставі «Змін № 1» до статуту ТОВ СП "Укрзовніштрейдінвест" шляхом незаконної заміни у Статуті Товариства власника зазначеної частки СДВП «Об’єднання Азот» на користь ЗАТ (ПрАТ) «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», як правонаступника СДВП «Об'єднання Азот».

Крім вищенаведеного, з початку 2005 року законність створення ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» була оскаржена окремими комерційними підприємствами та правоохоронними органами України. Прокуратурою Луганської області за результатами комплексної судово-економічної експертизи 22.06.2005 було закрито кримінальну справу за відсутністю складу злочину, порушену за фактом відчуження цілісного майнового комплексу СДВП «Об'єднання Азот».

Ухвалою Господарського суд Луганської області від 25.08.2005 провадження у справі про банкрутство СДВП «Об'єднання Азот» припинено. У частині невиконання плану санації щодо створення ЗАТ «Поліетилен», зазначено, що у керуючого санацією підприємства Кунченка О.В. не було об’єктивної можливості для подальшого продовження конкурсного відбору інвестора, щоб створити ще одне закрите акціонерне товариство.

28.01.2009 наказом Регіонального відділення ФДМУ у Луганській області ліквідовано юридичну особу СДВП «Об'єднання Азот». 28.07.2010 ФДМУ прийняв наказ №1078 про приватизацію державного пакета акцій ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» у розмірі 40% статутного капіталу товариства.

Відповідно до вимог Закону України «Про акціонерні товариства» та п.2.2 Положення про порядок здійснення підготовки до приватизації та продажу часток (паїв, акцій), що належать державі в майні підприємств з іноземними інвестиціями та господарських товариств, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 16.06.99 №1138 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 03.08.1999 за №525/3818, акціонери мають першочергове право на придбання державного пакета акцій шляхом викупу за грошові кошти.

Враховуючи згоду акціонера - компанії «Worldwide Chemical LLC» на використання свого першочергового права на придбання вищевказаного пакета акцій на запропонованих умовах Фондом державного майна України було затверджено графік продажу державного пакета акцій ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» шляхом викупу компанією «Worldwide Chemical LLC». На виконання вищезазначеного наказу Фонду державного майна України 17 листопада 2010 р. було укладено відповідний договір купівлі-продажу державного пакета акцій ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» між Фондом державного майна України та компанією «Worldwide Chemical LLC». Згідно з наказом Фонду державного майна України від 20.12.2010 №1894 було завершено приватизацію державного пакета акцій ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот».

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», ст. 224, ст. 225 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» звертаюсь до Вас з вимогою:

1. Провести перевірку стосовно правомірності передачі державного майна цілосного майнового комплексу хімічних виробництв Сєвєродонецького Державного Виробничого Підприємства "Об'єднання Азот"    до установчого фонду приватного підприємства  ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот". 

2. Перевірити законність та надати правову оцінку діям посадових осіб щодо незаконної передачі державного майна, юридичною особою Фондом Державного Майна України, частки  49,9%  в спільному підприємстві ООО СП "Укрзовніштрейдінвест",  у власність приватній компанії ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" на підставі документу "Зміни 1"  затвердженого Постановою суду 10.04.2008 р. по справі  2-а-108/08. 

3. Перевірити Законність продажу державної частки Акцій у розмірі 40%  в  ЗАТ " Сєвєродонецьке об'єднання Азот" в продовж часу 2011 - 2014 р.р., а також перевірити факт надходження фінансових коштів до бюджету держави з продажу вказанної частки Акцій.

4. Перавірити легітимність переходу права власності, володіння та керування Акціями  в обсязі 100%  ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" від фірми пана Ровта О.С. "Worldwide Chemikel" LLC (США) до фірми пана Фірташа Д.В. "Остхем Україна" в продовж часу з 2011 року до 2013 року.

5. Перевірити законність ліквідації з нульовим балансом вартості,  у 2009 році, юридичної особи Сєвєродонецьке Державне Виробниче Підприємство "Об'єднання Азот" яке  було державною власністю у підпорядкуванні Фонду Державного Майна України, та яке за планом санації від 2003 року планувалося приватизації під умовною назвою ЗАТ "ПОЛІЕТИЛЕН".

6. За результатами перевірок за участі Генеральної Прокуратури України, Фонду Державного Майна України, та Міністерства Промислової Політики України, документів які свідчять про факти зловживання посадовим становищем,  та нанесення  державному підприємству  СДВП "Об'єднання Азот", іноземному Інвестору фірмі "Harmo Tech Group" GmbH  і державі Україна  значного матеріального збитку, задіяти заходи  за для притягнення до відповідальності фігурантів  маючи ціллю відшкодування нанесених збитків.

Додатки.

1. План санації СДВП «Об'єднання Азот»; 

2. Рішення суду у справі  12/38б  за період  з  2001 року по 2005 рік;

3. Акт передачі майна Сєвєродонецького державного виробничого підприємства «Об'єднання Азот» на баланс ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот»;

4. Копії наказів і розпоряджень Фонду державного майна України про прийняття участі ФДМ України у створенні ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот»;

5. Матеріали судової справи К/9991/75676/12  від 14.02.2013р. за позовом компанії «Harmo Tech Group» GmbH  (Німеччина) від  23.11.2011 року;

6. Матеріали та архівні документи відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців у м. Сєвєродонецьку Луганської області по ЗАТ (ПрАТ) «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» за період з 2011 року по 2013 рік включно;

7. Довідки від ПАТ «Національний Депозитарій України», «витяги» з Державного реєстру України юридичних та фізичних осіб-підприємців;

8. Пакет копій документів про ліквідацію в 2009 році Сєвєродонецького державного виробничого підприємства «Об’єднання Азот»;

9. Ухвала Господарського суду Луганської області від 25.08.2005   по справі 12/38б; 

10. «Зміни № 1» до статуту ТОВ СП «Укрзовніштрейдінвест»;

11. Рішення Господарського суду Луганської області 18/309бпн від 15.08.2006; 

12. Постанова Сєвєродонецьконо міського суду  від 10.04.2008р. по справі  2-а-108/08.

З повагою, Народний депутат України Різаненко П.О. (посв. №321)

Если придерживаться версии того, что причиной стали уголовные дела против высокопоставленной троицы, то, возможно, их действительно видели в Харькове. Конечно, что произошло на самом деле, решат правоохранительные органы, но в Интернете уже появляется информация о воровстве имущества государственного "Азота". Часть материалов уже выложена на сайте известного луганского блогера "Отставной Бродяга".

С другой стороны, непонятно, почему эти дела начали аквтивно работать только сейчас, и лишь сейчас бывшее руководство "Азота", оно же нынешнее руководство города, стало "быстро драпать". Но тут можно отметить что, возможно за этим стоит бывшая украинская власть, например в интервью 5 каналу Игорь Коломойскмй заметил, что в северодонецком и черкасском азотах может быть около 25% доли семьи Януковича. (Смотрите видео 5 канала).

Возможно, у правоохранительных органов гораздо больше версий, более понятных.

Что важно для нас, северодончан, это теперь надо выбрать нормальное руководство, если уже старое самоустранилось, и, конечно, чтобы все эти периперии не отразились на работниках предприятия "Азот".

 

Тамара Зубенко

 #

А БУДЕТ ЛИ РАБОТАТЬ " АЗОТ "

А БУДЕТ ЛИ РАБОТАТЬ " АЗОТ " ВОТ ЭТО ВОПРОС ? ГАЗА НЕТ ! А ЕСЛИ И БУДЕТ ТО ПО ЧЕМ ПОСЛЕ ССОРЫ С РОССИЕЙ ПО 500 $ ИЛИ УЖЕ 600 $ ПОТЯНЕТ ЛИ СОМНЕВАЮСЬ ОЧЕНЬ

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии