Чергова сесія міської ради від 30 квітня 2013

30 квітня відбулась чергова 61 сесія міськради шостого скликання. На розгляд депутатського корпусу виносилося порядка сорока питань. В їх числі було й питання щодо внесення змін до міського бюджету на поточний рік, за яким понад 2 мільйони 800 тисяч гривень буде направлено зі спецфонду міського бюджету на вирішення термінових питань життєдіяльності міської громади, зокрема проведення цілого ряду ремонтних робіт.

61-ша чергова сесія міськради традиційно розпочалася з розгляду питань фінансового блоку. І першим було питання про внесення змін до міського бюджету на 2013 рік. За рахунок залишку коштів по спецфонду міського бюджету на початок року депутати вирішили збільшити видаткову частину бюджету розвитку на 2 мільйони 857тисяч 800 гривень. Ці кошти підуть на вирішення першочергових потреб громади, зазначив у своєму коментарі секретар міськради Андрій Гавриленко.

Рішенням сесії були внесені зміни до цьогорічної Програми соціально-економічного і культурного розвитку Сєвєродонецька. Її, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» доповнили двома проектами, перший з яких торкатиметься оновлення генплану м. Сєвєродонецька з розробленням плану зонування, а другий — розроблення схеми санітарного очищення міста. Поповнилася новим заходом і ще одна міська програма — з капітального будівництва - в неї внесли капремонт репетиційної зали Міського Палацу культури.

В ході засідання була прийнята і нова комплексна міська Програма забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів житлового та громадського призначення, їх соціального захисту і реабілітації, розрахована на 2013-2015 роки. Її розробником виступає Управління праці та соцзахисту населення. А головна мета, що переслідується — надання підтримки, як правової, так і соціальної і медичної, інвалідам, яких в нашому місті проживає наразі 5905.

Кілька сесійних питань стосувались передачі балансоутримувачам — відділу освіти, відділу у справах сім'ї, молоді та спорту об'єктів після виконання капремонтів, проведених раніше у дитсадках та загальноосвітніх і спортивних школах Сєвєродонецька. На баланс Фонду коммайна передали два об'єкти після відновлення — будівлю, в якій розміщується газета “Сєвєродонецькі вісті, де проведено капремонт системи опалення та електрозабезпечення, а також капітально відремонтоване приміщення міської публічної бібліотеки. Аналогічним було рішення стосовно капітального ремонту покрівлі міського палацу культури. Було на черговій сесії і два організаційних питання.

Напередодні травневих свят депутати розглянули і питання стосовно використання символіки часів Великої Вітчизняної війни в День Великої Перемоги.

Загалом на сесії було узгоджено близько сорока питань. Усі рішення по них охочі можуть переглянути на офіційному сайті Сєвєродонецької міськради.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии