Жінка завжди права

Коли Бог наділяє жінку талантом, то прирікає її на нелегкий шлях. Поклавши на неї  природні обов’язки матері, дружини,  котрих уже, здається, досить, щоб відбутися в цьому світі, він знає, що нереалізований  талант мучить, а реалізований – обмежує природний жіночий світ. І лише володіння безцінним даром поєднання цих стихій дає  жінці гармонію буття.

Сєвєродонецька бібліотека для юнацтва запрошує вас до світу сучасної української літератури, автори якої — жінки.

Справді, чим живе жінка, як збагнути її душу, як зрозуміти її? Жінка, здебільшого, хоче читати про те, що її хвилює в даний час і що їй до душі. А хто може краще зрозуміти жінку, як не сама жінка, та ще й українська, з притаманним тільки їй менталітетом. Жіноче письменство найтонше аналізує всю гамму почуттів, які властиві людині.Тому представниці прекрасної статі звертаються передусім до текстів жінок-письменниць.

У творчому доробку письменниць нового сторіччя  – невеликі романи, оповідання, новели. В них вони намагаються осмислити час і людину, чоловіка і жінку сучасності, їхні стосунки і непорозуміння. Проте письменницям притаманні глибокі філософські  роздуми не тільки над жіночими, а й над загальнолюдськими проблемами, а також  поетичне відтворення чудової української природи, зв'язок із народними традиціями, повір'ями, звичаями.

Сьогодні ми представляємо вашій увазі Ладу Лузіну — українську російськомовну письменницю і журналістку.  Справжнє ім'я - Владислава Кучєрова. Живе в Києві.  На питання про свою національність відповідає - «киянка». Закінчила Київський театральний інститут. Працюючи в газеті «Бульвар» , стала відома як найскандальніша журналістка України. У 2002 році випустила свою першу книгу «Моя Лоліта». Більшість книг Лади Лузіної ілюстровані графічними малюнками автора.

Вона є головою клубу «Київські відьми» і членомУкраїнського центру Міжнародної асоціації театральних критиків при ЮНЕСКО.

Ця жінка з косою до колін, незмінно вдягнена в екстравагантне вбрання, чудово поєднує літературний талант, ексцентричність і здоровий прагматизм. Письменниця вважає, що секрет успіху книжки - любов до того, про що пишеш.

Цікаво, що вона слідкує за ринком української книги і намагається контролювати ціни на свої твори.  «Мало написати гарну книгу. Читач  повинен мати можливість її купити » - захищає авторка своїх шанувальників.

Лузіна не тільки популярна,але й одна з найбільш плідних українських письменниць. Минулого року в продаж надійшли десять її книг. Працездатність письменниця пояснює тим, що кожен день розписаний буквально по годинам. Вона прокидається об 11 ранку і порушує строгі правила лише на відпочинку. До чотирнадцятої години вивчає необхідні для роботи навчальні матеріали, мемуари, історичну літературу, сідає за комп'ютер і працює до  дев'ятої  вечора. Обов'язкова умова — відключений телефон, бо після будь-якого зовнішнього втручання  дуже важко сконцентруватися знову.

Знайомство з творчістю Лузіної слід розпочати із серії книг про Київ. Цикл «Київські відьми» - найбільш відомий і авторка називає його найулюбленішим твором. Ці книги були задумані як популярний підручник з історії Києва. Щоб зробити історію приємною і легкою для читання, Лузіна вигадала  сучасний сюжет, але використала історичні факти , міські легенди та реальні  історичні персонажі, додавши трохи містики і українського колориту.

Перший роман історико-містичної серії книг про Київ - «Київські відьми. Меч іхрест» . Три молоді  киянки несподівано для себе приймають від помираючої відьми її дар. Як же вони зуміють розпорядитися ним? Але ж вони такі різні: тихоня-студентка, залізна бізнес-леді і співачка з нічного клубу. Всі події  разгортаються в Києві в наш час. Але, володіючи магічним даром, їм не важко  потрапити в минуле і познайомитися з авторами "Демона" і "Трьох богатирів"– Врубєлєм і Васнєцовим. А ще заскочити на київську Лису Гору, де, за переказами, збиралися всі слов'янські відьми.

За «Київськими відьмами» столичні екскурсоводи проводять екскурсії— існує  окремий маршрут по місцям, які описані в книзі. Крім цього, за мотивами цикла знято телесеріал і права на екранізацію першої частини  «Київських відьом» придбав телеканал «1+1».Пориньте в таємничу історію Києва, читаючи книги Лади Лузіної.

 

Ірина Бібік, бібліотекар

 #

Шановна бібліотекарка,

Шановна бібліотекарка, відремонтуйте свого компьютера, у Вас пробіл не працює. Дужеважкочитати. Чи немає часу перевіряти текст до друку?

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии