Всеукраїнська естафета «Слава визволителям України»

З нагоди 70-ої річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-річчя Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. на Луганщині, звідки й розпочиналося вигнання ненависного ворога, стартувала Всеукраїнська естафета «Слава визволителям України».

1 лютого Сєвєродонецьк її зустрічав від міста Рубіжного, яке відсвяткувало свій день визволення 31 січня.

Почесне право прийняти естафету було надано міському голові В.В. Казакову, секретарю міськради А.А. Гавриленку, а також учаснику бойових дій, Почесному громадянину Сєвєродонецька, голові первинної ветеранської організації ПрАТ СНВО «Імпульс» А.О. Новохатньому.

Ми по праву віддаємо почесті бойовим знаменам. Та сьогодні символом подвигу стала солдатська гімнастерка. Гімнастерка,  пробита осколками і окроплена солдатською кров’ю. На неї й прикріпляються нагороди міст і районів нашої області. Ця бойова реліквія естафетою повторює фронтовий шлях – шлях визволення Луганщини. Є на ній і пам’ятна медаль Сєвєродонецька.

З символами естафети можна буде ознайомитися до 12 лютого у бібліотеці міського Палацу культури. Потім сєвєродончани передадуть їх Лутугинському району. 

Ця подія дала новий поштовх до проведення уроків військово-патріотичного спрямування. Особливо багато роботи зараз  у члена президії міської ради ветеранів, вчителя-методиста вищої категорії, сєвєродонецького поета Віктора Івановича Козодоєва. Він отримує численні запрошення з різних шкіл міста. Зокрема, Віктор Іванович провів урок «Діти на війні» для учнів 2-го класу СЗШ №8. Дуже хвилювався, адже звик працювати з більш дорослою аудиторією, а тут – зовсім малеча. Втім, марно. Діти разом зі своїм вчителем-класоводом Наталією Степанівною Капустян, затамувавши подих, слухали спогади сивочолого ветерана про важкі часи воєнного лихоліття. Віктор Іванович поділився власними почуттями і хвилюваннями, які він пережив тоді, будучи у такому ж віці, як і його сьогоднішні слухачі, розповів про мужніх захисників Брестської фортеці, про дітей – відважних героїв Великої Вітчизняної.

На згадку про цю теплу зустріч другокласники подарували В.І. Козодоєву свої малюнки та поробки. Розчулений вчитель пообіцяв підтримувати дружні стосунки зі школярами й надалі.

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»
Фото надано СЗШ №8

 #

По правописанию абсолютное

По правописанию абсолютное большинство комментариев не тянет и на 4. Грамотность не в почете. А по сабжу срача - разве в Украине запрещен украинский язык? Желающие дополнить эту статью не могут сделать это на русском, с недавних пор тоже государственном? Могут, но не хотят - срать в комментах проще.

 
 #

Ничем уральцы не хуже, а хуже

Ничем уральцы не хуже, а хуже вы которые здесь пытаетесь изображать из себя борцов за русский язык, а на самом деле незнаете ни русский не украинский. Если не согласны почитайте его комментарии.

 
 #

Цитата: Тут Україна. Тому так

Цитата: Тут Україна. Тому так і написано.
А ти мабуть "с урала"? РЕКОМЕНДУЮ И ДАЖЕ ТРЕБУЮ ПРЕКРАТИТЬ ДеЛЕНИЕ СЕВЕРОДОНЧАН НА ЧЕРНЕНЬКИХ И
БЕЛЕНЬКИХ. нА ДВОРЕ ХХI век, а ты средневековый дикарь заторможеный. Чем уральцы хуже тебя?

 
 #

Коли подивитися на його

Коли подивитися на його правопис то складається враження що він не "с урала", а з забутого хутору Вологодської, або Пермської губернії.

 
 #

Украинцэ скоро с вас мыло

Украинцэ скоро с вас мыло будут делать а вы патриотизм патриотизм ведут вас товарищи на убой а вы и рады

 
 #

Тут Україна. Тому так і

Тут Україна. Тому так і написано.
А ти мабуть "с урала"?

 
 #

По поводу коммента про

По поводу коммента про двойные стандарты: человеческому идиотизму пределов не существует.

 
 #

а почему на украинской мовэ

а почему на украинской мовэ написано или украина одна немца выбила, двойные стандарта не гуд, не гуд.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии