Пожежою знищено торгівельний кіоск

Пожежа виникла 20.01.2013р. приблизно о 00.15
у торгівельному кіоску міста Сєвєродонецька в районі будинку 42-а по пр.Гвардійський.

Зі слів охоронця ПП «Успіх» встановлено, що орієнтовно о 00 год. 25 хв. він проходив неподалік, та побачив дим, що йде з-під металевих ставень вікна кіоску. Одразу з мобільного телефону він зателефонував до ДПРЧ -12 та повідомив про пожежу. Біля кіоску сторонніх осіб не спостерігалось. На час прибуття пожежного  підрозділу о 00 год. 33хв. встановлено, що металеві ставні вікон та двері кіоску були зачинені. З середини кіоску йшов сильний дим. За допомогою шанцевого інструменту пожежними було зірвано замок та відкрито  металеві ставні. На гасіння пожежі було подано 1 ствол «Б».

Під час огляду встановлено, що осередок пожежі знаходиться на підлозі під холодильною вітриною. Електричні перемикачі знаходяться ввімкненими, штекер живлячого кабелю вітрини включено у розетку.

Оглядом виявлено обгорілі металеві залишки штекерного роз`єму, що включений у розетку. У місці виникнення пожежі залишків легко-займистих рідин та здатних до самозаймання речовин не виявлено.

В результаті пожежі знищено внутрішній блок побутового кондиціонеру, електричне обладнання холодильної вітрини, сильно пошкоджене внутрішнє оздоблення кіоску, господарчі речі.

З огляду місця пожежі та пояснень свідків встановлено, що найбільш ймовірною причиною виникнення пожежі є коротке замкнення електричної мережі в результаті аварійних режимів роботи.

Дотримуйтесь основних запобіжних заходів і правил
пожежної безпеки при експлуатації електричних та нагрівальних приладів:

- нагрівальні прилади можна встановлювати тільки на негорючі підставки;

- забороняється залишати без нагляду прилади, що включені;

- забороняється включати в одну розетку одночасно декілька приладів;

- забороняється користуватися саморобними нагрівальними приладами.

У випадку пожежі необхідно у першу чергу вимкнути подачу напруги, забезпечити відключення інженерних комунікацій та негайно повідомити пожежно-рятувальну службу по телефону 101.

Дбайте про свою безпеку та безпеку ближніх!
Бережіть від пожеж найвищу цінність, яка Вам дарована – людське життя.

Дмитро Урунов,
Сєвєродонецький міський відділ
ГУ Держтехногенбезпеки у Луганській області

Последние комментарии