Чергова сесія міської ради від 24 січня

24 січня відбулась чергова 56 сесія міської ради шостого скликання. Вона розпочалась з приємної процедури нагородження переможців і учасників міського конкурсу на краще новорічно-різдвяне прикрашання споруд і територій. Переможці та призери конкурсу були нагородження цінними подарунками і грамотами виконкому міськради.

Вже другий рік поспіль перше місце посіло ПрАТ “Сєвєродонецьке об'єднання Азот”, другим було ТОВ “Престо”, а на третьому місті — КП Житлосервіс “Ритм”. Переможець і призери конкурсу одразу ж виступили благодійниками і віддали свої заслужені подарунки школі-інтернату та 26-му міському дитсадку. Відзначили й інших учасників новорічного конкурсу. Подяки від виконкому вручили чотирьом комунальним підприємствам міста: “Сєвєродонецьккомунсервіс”, “Сєвєродонецьктеплокомуненерго”, КП “Едина аварійно-диспетчерська служба”, “Сєвєродонецькліфт”, а також Сєвєродонецькому вищому професійному училищу.

Валентин Казаков міський голова:

“Некоторые организации и граждане достойно украсили свои участки, объекты, но не приняли участия в конкурсе. Мы всем им выражаем благодарность, потому что, я считаю, Новый год провели неплохо, и город был украшен. Но, тем не менее, в конкурсе есть победители”.

Розгляд безпосередньо сесійних питань традиційно розпочався з вивчення питань фінансового блоку. І першим затвердити звіт щодо виконання міського бюджету за 2012 рік: по загальному фонду - по доходах – у сумі 443177,4 т. грн., по видатках - у сумі 435333,5 т. грн.; по спецфонду: по доходах – 121454,9 т. грн., по видатках – 87321,4 т. Грн.

Затвердили на сесії і внесення змін до міського бюджету на поточний рік. За рахунок залишку бюджетних коштів на 11 мільйонів 800 тисяч збільшена видаткова частина загального фонду міського бюджету та спецфонду на 3 мільйони 900 тисяч. Ці кошти будуть спрямовані на сплату енергоносіїв, на проведення ряду робіт з благоустрою міста та на першочергові витрати відділів освіти та охорони здоров'я.

На засіданні сесії звітували про хід виконання протягом 2012 року цілого ряду міських цільових програм. Зокрема “Програми підтримки міського електротранспорту”, “Програми підтримки засобів масової інформації”, “Програми розвитку системи охорони здоров'я”, “Програми протидії поширенню наркоманії”, Програми імунопрофілактики населення” та кілька інших соціальних програм.

Приймали депутати і нові, а саме “Програму розвитку малого і середнього підприємництва в Сєвєродонецьку на 2013-2015 роки”, цільову програму “Охорони об'єктів культурної спадщини Сєвєродонецька” та програму забезпечення молоді житлом в Сєвєродонецьку, обидві розраховані на 2013-2017 роки.

Затвердили на сесії і звіт про надходження та перерахування коштів від відчуження та оренди комунального майна територіальної громади Сєвєродонецька до відповідних бюджетів за 2012 рік. Згідно йому план по надходженню коштів до доходної частини міського бюджету від надання в оренду комунального майна у 2012 році фактично виконано на 131,9 %.

В числі прийнятих на сесії рішень і затвердження розрахунку орендної плати за земельну ділянку, надану в оренду ДП “Центральний ринок міста Сєвєродонецька” Луганської обласної спілки споживчих товариств. На поточний рік вона встановлена в розмірі 8% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, за умови недопущення  зростання ставок  на послуги,  що надаються  торгуючим  на ринку громадянам.

На виконання доручення губернатора Луганщини Володимира Пристюка було прийнято рішення про утворення робочої групи з розгляду питань, пов'язаних з використанням земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Її організовують з метою виявлення неефективного землекористування та вжиття відповідних заходів реагування.

Рішенням сесії в штатний розклад Територіального центру соціального обслуговування Сєвєродонецької міської ради вводиться 5 додаткових штатних одиниць, а саме сторожів у відділення постійного або тимчасового проживання ветеранів війни, громадян похилого віку та інвалідів.

Одним з додаткових сесійних питань було питання щодо зміни керівника комунального підприємства «Редакція міської суспільно-політичної газети «Сєвєродонецькі вісті». Контракт з нинішнім редактором газети Віталієм Бутовим завершується. З лютого “Сєвєродонецькі вісті” очолюватиме інший досвідчений журналіст Едуард Яровий.

Ще одне рішення сесії — використання у Сєвєродонецьку символіки часів Великої Вітчизняної війни в день визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників. Сімдесятиріччя цієї важливої для нас історичної події відзначатиметься 1 лютого 2013-го. Загалом депутати розглянули на засіданні 45 сесійних питань. Рішення по усім з них можна переглянути на офіційному сайті міської ради.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии