Чергова сесія міської ради від 29 листопада 2012

51 чергова сесія міської ради відбулась 29 листопада. Порядок денний місти 46 питань. І першим розглядали внесення змін до міського бюджету на поточний рік.

За рахунок перевиконання доходної частини загального фонду міського бюджету за 10 місяців 2012-го та перевиконання річних обсягів спеціального фонду, збільшено доходну й видаткову частини майже на 340 тис. грн. Зазначені кошти спрямовано, в основному, на підтримку шкільних та дошкільних освітніх закладів міста. Крім того, виділено додаткові кошти на капітальний ремонт дороги по вул. Курчатова.

На сесії депутати прийняли до відома звіт щодо виконання міського бюджету за 9 місяців поточного року. Кілька рішень сесії стосувалися передачі від відділу комунального будівництва міськради балансоутримувачам об'єктів після проведення капітальних ремонтів. По Сиротинській селищній раді це стосувалося автодороги до населеного пункту та селищних доріг у Сиротиному і Метьолкіно; по відділу освіти це торкалося капітального ремонту покрівель у 15-й і 12-й школах, а також заміни віконних блоків у школах № 1,5,12 і 15.

На баланс Житлосервісу “Добробут” передали після укріплення дому житловий будинок №15 по вулиці Жовтневій. Депутати дали згоду на прийняття у комунальну власність територіальної громади нашого міста зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області дитячих спортивних майданчиків, встановлених у Сєвєродонецьку і селі Воєводівка комунальною установою «Луганський обласний центр «Спорт для всіх». Натомість із комунальної власності міста у власність ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» з метою забезпечення належної безаварійної експлуатації передали мережі електропостачання, що живлять об’єкти комунальних закладів культури Сєвєродонецька. Задовільним визнано виконання міської програми організації харчування у загальноосвітніх навчальних закладах міста Сєвєродонецька в поточному році.

За рішенням сесії внесено зміни до Міської Програми «Захист прав, свобод та законних інтересів дітей в м. Сєвєродонецьку» на 2012-2016 роки, один із заходів зараз має таку редакцію: «Забезпечення безкоштовного харчування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних навчальних закладах». Це забезпечить обов'язкове виділення коштів на дані потреби при підготовці бюджету 2013-го року — підкреслив заступник міського голови Сергій Терьошин.

Затвердили на засіданні і зміни в програмі капітального будівництва. В неї внесли новий захід: капітальний ремонт комунального закладу “Сєвєродонецька публічна бібліотека”, на що цьогоріч виділяють з міського бюджету 81 тисячу гривень.

На сесії було затверджено три Положення, а саме: Положення про порядок конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності для оцінки об’єктів комунальної власності територіальної громади з метою їх відчуження, Положення про порядок продажу об’єктів комунальної власності громади на аукціоні без оголошення початкової ціни лота та Положення про Комунальну установу “Трудовий архів м.Сєвєродонецька”.

У зв'язку із новою класифікацією видів економічної діяльності на сесії затверджено зміни в Статутах чотирьох комунальних підприємств — житлосервісів “Промінь”, “Світанок”, “Добробут” та КП “Сєвєродонецьккомунсервіс”. Понад половини сесійних питань стосувались землеустрою та землекористування.

З прийнятими рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Сєвєродонецької міськради, - підкресли секретар міської ради Андрій Гавриленко.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии