Сєвєродончани підкорили фестиваль козачої культури «Любо»

Два колективи міського палацу культури нещодавно повернулися з 5-го Міжнародного фестивалю козачої культури «Любо», який проходив у Станиці Луганській. Народний хор Казачьи напевы» та народний хор ветеранів праці «Надія» настільки вразили глядачів та організаторів заходу, що не тільки отримали грамоти лауреатів, а й запрошення на участь у наступних фестивалях.

Близько тисячі учасників понад 50 фольклорних колективів з України, Білорусі, Молдови та Росії приїхали до Станиці Луганської на 5 Міжнародний фестиваль козачої культури «Любо».

На «Козацькому ярмарку» 200 майстрів декоративно-прикладного мистецтва продемонстрували свої роботи та провели майстер-класи з навчання азам народних промислів. Представили тут свої вироби і автори сєвєродонецької галереї мистецтв. Бажаючих взяти участь у Фестивалі було дуже багато, але суворий відбір пройшли далеко не всі.

Тому вдвічі було приємно колективам сєвєродонецького Міського палацу культури, народному хору Казачьи напевы» та народному хору ветеранів праці «Надія», коли вони отримали запрошення на фестиваль та власне представляли всю Луганську область. Більше того, саме вони відкривали гала-концерт. Репертуар наших артистів відрізнявся від звичного. Колективи виконували старовинні козачі пісні, які передають і той колоритний говір і ту неповторну атмосферу, яка панувала колись у козацьких станицях. Також у програмі фестивалю були виступи кінного театру, всі бажаючі брали участь у козацьких обрядах, танцях, іграх і забавах.

Наші колективи настільки вразили глядачів та організаторів заходу, що не тільки отримали грамоти лауреатів, а й запрошення на участь у наступних фестивалях.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

Ольга, спасибо за

Ольга, спасибо за ответ!
Надеюсь наши коллективы знают
по каким критериям там будут судить
и к чему себя готовить.
Удачи всем!

 
 #

Ждем вызова от Фольк-мюзик.

Ждем вызова от Фольк-мюзик. По прогнозам - в ноябре-декабре!

 
 #

А как складываются дела с

А как складываются дела с поездкой
в Киев наших 5 приглашённых туда коллективов?

 
 #

В фестивале также приняли

В фестивале также приняли участие наши худодники и мастера декоративно-прикладного искусства. Они представили на суд зрителя работы разных направлений - от живописи до вышивки. По итогам фестиваля наши мастера привезли заслуженные дипломы, массу ярких впечатлений и вдохновение для новых творческих свершений!

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии