У Сєвєродонецьку пройшла акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

У Сєвєродонецьку пройшла акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

6 червня у Сєвєродонецьку рятувальниками разом з Центром дитячої та юнацької творчості було проведено єдиний День безпеки в рамках Всеукраїнської акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!». Основною метою заходу було ознайомлення як дітлахів, так і дорослих мешканців міста з діяльністю служби порятунку. Крім того, це чудовий спосіб ще раз нагадати людям про правила безпеки, яких необхідно дотримуватися, щоб зберегти власне життя, а також життя своїх рідних та близьких.

Було проведено змагання серед  дітей віком від 7 до 12 років: різноманітні конкурси на тему безпеки життєдіяльності. Під час яких діти згадали, як слід поводитись в екстремальних ситуаціях.

Під час конкурсів дітлахи продемонстрували неабиякі спортивні здібності, спритність та кмітливість. Окремо слід відзначити гарні знання і теоретичну підготовку щодо правил безпеки учасників. Співробітників ДСНС дуже порадувала зацікавленість присутніх до їх роботи та обізнаність дітей щодо теми безпеки.

Дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців. Кожен бажаючий зміг відчути себе у ролі справжніх рятувальників та спробувати свої сили при влучанні в м’яч зі справжнього пожежного ствола. До речі, цей конкурс сподобався малечі найбільше.

Оскільки розпочались канікули, працівники пожежно-рятувальної служби застерегли дітей від небезпечних забав із сірниками та запальничками, роз’яснили, як не допустити пожеж в екосистемах та запобігти нещасним випадкам на водних об’єктах. Окрім цього, малеча дізналась про вимоги безпеки у разі знаходження підозрілого предмету. Кожен присутній отримав листівку про те, що потрібно знати батькам та чому навчити дітей, щоб не стати жертвою нещасного випадку при виявленні вибухових предметів.

Заходом залишилися задоволені усі – як присутні, так і організатори. Адже акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» ще раз довела, що фахівці служби порятунку «101» здатні не лише ліквідовувати надзвичайні події та навчати населення правилам безпечної поведінки, а й дарувати гарний настрій оточуючим!

 

Сєвєродонецьке МУ ГУ ДСНС України в Луганській області

Последние комментарии