Етномарафон «Моя мала батьківщина»

Етномарафон «Моя мала батьківщина»

18 травня на базі Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості відбувся фінальний етап етномарафону «Моя мала Батьківщина» для учнів 6-х класів навчально-виховних закладів міста, який проводиться в рамках проекту з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «З НАС ВИТІКАЄ УКРАЇНА» та з нагоди ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВИШИВАНКИ.

Етномарафон «Моя мала Батьківщина» є унікальним засобом організації шкільної та позаурочної діяльності учнів, однією з ефективних методик самоосвіти, яка спрямована не тільки на пошук і накопичення інформації, але й на розвиток аналітичного мислення, уміння оперувати інформацією, самостійно й швидко приймати правильні рішення

Протягом року 33 шості класи, а це понад 850 дітей, відвідали інтерактивні заняття в Музеї дитинства СМ ЦДЮТ, де отримали інформацію про рідне місто та рідний край. Впродовж березня-квітня команди цих класів прийняли участь у вікторині, де показали свої знання, отримані на І етапі.

І ось відбувся фінальний етап у формі марафону, де зустрілися 20 найсильніших команд шкіл міста.

На урочистому відкритті були присутні поважні гості:

Григорій Валентинович Пригеба, заступник міського голови, та Ольга Григорівна Каширіна, начальник відділу освіти Сєвєродонецької міської ради, які побажали усім учасникам гідно пройти етапи марафону і обов’язково перемогти. А також представники Товариства Червоного Хреста, Центру військово-цивільного адміністрації, дитячого Центру «Генерація UA».

 Марафон розпочався дефіле у вишиванках, яке підготували вихованки хореографічного колективу «Гран-Прі» СМ ЦДЮТ (керівник Світлана Росадкіна), також учасника марафону підняли настрій художні номери «Гопачок» хореографічного колективу «Діамант» СМ ЦДЮТ (керівник Наталія Котелевська) та «Червона калина» у виконанні зразкового дитячо-юнацького вокального ансамблю «Усмішка» СМ ЦДЮТ (керівник Ольга Панаріна). І ось був даний старт. Команди  відправилися за своїми маршрутами. Їм необхідно було показати свої

- інтелектуальні здібності на етапах «Кросворд  «Сєвєродонецьк цікавий»; «Брейн-ринг «Моя мала Батьківщина»; «Фотофакт «Знайомий та незнайомий Сєвєродонецьк»; «Гербарій нашого краю»;

- знання музикальних вподобань рідного краю на етапі «Музичний серпантин «Мелодії мого краю»;

- спортивну вдачу у спортивній естафеті «Козацька вдача»;

- скласти величезну мапу-пазл «Вишивана Україна»;

- творчі здібності у виготовленні гірлянди радощів, малюванні муралу «Візерунки мого краю» тощо.

Також за участю команд був підготовлений флеш-моб «Моя рідна земля» та розучена пісня про рідний край.

Ще два етапи допомогли провести представники Товариства Червоного Хреста «Допоможи самому собі» та дитячого Центру «Генерація UA» «Інтелектуальна гра «Розкажи по-іншому».

За результатами довготривалого марафону перемогу отримала команда « Зірки» СЗШ № 5; ІІ місце  у команди «Фіксики» СЗШ № 10; ІІІ місце посіла команда «Талісман» СЗШ № 8.

Також були визначені переможці у номінаціях:

«ВІЗИРУНКИ МОГО КРАЮ» -  команда СЗШ № 7;

«КОЗАЦЬКА ВДАЧА» - команда СЗШ № 11;

«ВИШИВАНА УКРАЇНА» - команда  СЗШ № 12;

«НАЙКРАЩІ ЗНАВЦІ СЄВЄРОДОНЕЦЬКА» - команди СЗШ № 13, № 16.

Переможець отримав портативну USB колонку, за ІІ та ІІІ місце команди нагороджені настільними іграми. Переможці у номінаціях також отримали настільні ігри та набори для оформлення куточка в класі «Україна моя». Цінні подарунки та призи надані Сєвєродонецькою міською радою.

Представники Товариства Червоного Хреста також відзначили найкращих на своєму етапі та вручили аптечки першої долікарняної допомоги командам СЗШ № 20 (ІІІ місце),  СЗШ №4 (ІІ місце), ССШ № 17 (І місце).

Усі команди отримали грамоти за участь та сюрприз у вигляді гарячого чаю та солодощів, який приготував БО "МБФ "Жовто-Блакитні Крила". 

Последние комментарии