Вогонь – це злочин проти лісу!

Вогонь – це злочин проти лісу!

З квітня місяця, після того, як розтанув сніг, в лісах України наступає період, коли різко зростає небезпека виникнення лісових пожеж. Особливо вразливі до виникнення пожеж ліси Півдня та Сходу країни.

В усіх лісомисливських господарствах Луганщини вже проведена підготовка до пожежонебезпечного періоду, а наприкінці квітня  в Новоайдарському районі були проведені командно-штабні навчання на території Гречишкинського лісництва  ДП «Новоайдарське ЛМГ». Головна ціль навчань - перевірка готовності до пожежонебезпечного періоду в області та налагодження взаємодії між службами ГУ ДСНС, Державної лісової охорони, Національної поліції, обласного керівництва та представниками органів місцевого самоврядування.

Зараз уся техніка знаходиться у повній готовності, а лісівниками ведеться чергування, аби в разі виникнення лісової пожежі вчасно її ліквідувати та не допустити стихійного лиха.

Під час пожежонебезпечного періоду категорично забороняється:

– розпалювати багаття в лісі, спалювати сухе листя, траву чи інший сухостій, а також побутові відходи і сміття;

- заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів та інших механізмів за винятків тих, що використовуються для лісогосподарських потреб;

– палити, кидати в лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати гарячий попіл, окрім спеціально обладнаних місць;

– залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речови­нами предмети;

– звалювати та спалювати в лісових насадженнях сміття, буд­івельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

Лісівники в черговий раз закликають бути обачними з вогнем у лісовій місцевості, аби не спричинити справжнє стихійне лихо.

Варто пам’ятати, ліси – це зелені легені нашої планети, що наповнюють атмосферу киснем.

Шановні жителі області - будьте уважними та обережними, не допускайте аби ваші дії стали наслідком екологічної катастрофи!

У разі виникнення пожежі, лісівники просять негайно повідомляти про це за телефоном 101 або на «гарячу лінію» управління:050-8155160.

Последние комментарии