Більше 10 тисяч громадян взяли участь в онлайн обговоренні нових білетів ПДР. Що буде далі?

Більше 10 тисяч громадян взяли участь в онлайн обговоренні нових білетів ПДР. Що буде далі?

Вперше в Україні провели відкрите онлайн обговорення екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху.

Протягом березня та квітня кожен охочий міг переглянути екзаменаційні білети з ПДР та написати свої пропозиції щодо їх вдосконалення. Загалом тестовою версією білетів ПДР скористались 111 899 разів.

«В обговоренні 2500 тестових питань з метою їх вдосконалення взяли участь 10 706 осіб   -  серед них і викладачі профільних навчальних закладів, і пересічні громадяни. В середньому щодня ми отримували близько 100 пропозицій» - зазначає керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклий.                                    

Вже опрацьовано 3500 відгуків та внесено 800 поправок до білетів зокрема усунена двозначність деяких питань або варіантів відповідей, невідповідність питань до сучасної ситуації на дорогах. Найбільш активно до обговорення долучилися м. Київ, Дніпропетровська, Львівська, Вінницька та Харківська області.

Після детального аналізу усіх пропозицій, у травні відбудеться фінальне редагування робочими групами Головного сервісного центру МВС. Пізніше білети подадуть на затвердження наказом МВС. Запуск нових екзаменаційних білетів з ПДР заплановано на першу половину червня.

У рамках реформування сервісних центрів МВС планується впровадження нових стандартів складання іспитів й у практичній площині – запровадження відео- та фото фіксації для прозорості процедури.

Півроку тому вперше оприлюднили списки акредитованих автошкіл – їх можна знайти на сайті Головного сервісного центру МВС hsc.gov.ua у розділі “Автошколи”. Планується також запровадження системи відкритих рейтингів навчальних закладів із підготовки та перепідготовки водіїв. Наразі в Україні функціонує 1660 таких закладів.

Последние комментарии