До уваги громадян, які користуються субсидією!

Щодо урахування доходів

Згідно п. 12 Положення, якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, відсутні доходи, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи.

Також, громадянам, які отримують компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги; допомогу по догляду за інвалідом 1 групи або за особою, яка досягла 80-річного віку, для розрахунку субсидії враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи.

Для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожній місяць враховується дохід на рівні двох прожиткових мінімумів, встановленого для працездатних осіб за цей місяць, для фізичних осіб - підприємців другої групи - три прожиткові мінімуми, встановлених для працездатних осіб, для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи - чотирьох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб. При цьому не враховується дохід, отриманий само зайнятою особою, та дохід від підприємницької діяльності, інформацію про які надано ДФС на запит. Система оподаткування та група платника єдиного податку для спрощеної системи оподаткування визначається на початок місяця, з якого призначається субсидія.

Щодо припинення субсидії у зв"язку з несплатою обов'язкової частки платежу

Згідно п. 15 Положення громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати свою частку витрат на оплату цих послуг. У разі коли вартість фактично використаної послуги менша ніж обов'язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.

Згідно п.20 Положення, субсидія припиняється за поданням житлово-експлуатаційних організацій, що надають житлово-комунальні послуги, якщо громадянин не сплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг, за винятком випадків, пов'язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії, тощо, яка підтверджується відповідними документами, - з місяця, в якому надійшло таке подання. Після припинення субсидії, громадянин набуває право на її призначення на наступний період після подання документів, що підтверджують погашення заборгованості, яка виникла за період отримання субсидії.

Таким чином, громадянам, яким було припинено дію субсидії, необхідно надати до УПтаСЗН нову заяву на призначення субсидії та декларацію про доходи та витрати всіх зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та довідку про погашення заборгованості з житлово-експлуатаційної організації, яка надала подання про припинення, або відповідні документи, що підтверджують неможливість сплати обов'язкової частки платежу.

Субсидія буде призначена з місяця звернення.

На теперішній час УПтаСЗН не має можливості своєчасно попередити заявників щодо надходження подання про припинення субсидії.

Відповідно до цього. щоб не залишитися без субсидії, необхідно своєчасно сплачувати обов'язкову частку платежу з урахуванням призначеної субсидії.

 

Управління праці та соціального захисту населення міськради

Последние комментарии