Як отримати індивідуальний номерний знак?

Як отримати індивідуальний номерний знак?

Для того, щоб замовити індивідуальні номерні знаки, необхідно звернутись до територіальних сервісних центрів МВС або до Головного сервісного центру.

Перелік документів:

·     заява;

·     копію паспорта;

·     копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;

·     довіреність, оформлену в установленому законодавством порядку (за потреби та у разі відсутності власника транспортного засобу або для юридичної особи);

·     засвідчену копію документа, що підтверджує державну реєстрацію символіки або логотипа (у разі нанесення логотипа або символіки на номерний знак).

Під час оформлення замовлення необхідно погодити з працівником сервісного центру МВС макет бажаного індивідуального номерного знака. Після зібрання пакету документів слід сплатити вартість послуги. Нарешті, коли знак буде виготовлено, необхідно з’явитись до Головного сервісного центру МВС і отримати індивідуальний номерний знак та довідку, на підставі якої подальшому зареєструвати цей знак за відповідним транспортним засобом.

Згідно наказу Міністерства Внутрішніх Справ України про порядок замовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників (р.1, п.6 від 01 квітня 2016 р. 

за № 494/28624).Цей Порядок установлює єдині вимоги до замовлення, виготовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників.

На індивідуальні номерні знаки забороняється наносити:

1) написи дискримінаційного характеру за ознаками мови, расової та національної належності, ставлення до релігії;

2) написи ненормативного походження;

3) логотипи, символіку, абревіатури або скорочені назви установ, громадських організацій, підприємств тощо без їх письмової згоди (на індивідуальні номерні знаки транспортних засобів, що належать фізичним особам). Для нанесення зазначеної інформації необхідно надати установчі або статутні документи організації, а для нанесення на індивідуальні номерні знаки символіки - документи, які засвідчують реєстрацію символіки в установленому законодавством порядку, та копію посвідчення члена цієї організації;

4) інші дискримінаційні написи за ознаками соціального й майнового стану, статі, освіти, роду та характеру занять, місця проживання.

Последние комментарии