Навчання протягом життя

Навчання протягом життя

Державний навчальний заклад «Луганський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» є державним професійно-технічним навчальним закладом, підпорядкованим Державному центру зайнятості через Луганський обласний центр зайнятості.

Один з наймолодших навчальних центрів ПТО, який бере свій початок з 2011 року, у зв’язку з проведенням антитерористичної операції був вимушений переїхати та з 1 грудня 2014 року поновив свою діяльність в м. Сєвєродонецьк.

Основною метою Луганського ЦПТО ДСЗ є забезпечення за стислий термін якісної професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних з метою підвищення їх конкурентоспроможності на регіональному ринку праці та працевлаштування за фахом.

Центр здійснює професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації на основі отриманих ліцензій на надання освітніх послуг за професіями «Електрогазозварник», «Контролер-касир», «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів». У найближчий час навчальний заклад отримає ліцензію на надання послуг з професій «Муляр», «Маляр», «Штукатур», «Офісний службовець (бухгалтерія)». По закінченні навчання випускники отримують свідоцтва державного зразка.

Слухачами центру є громадяни, зараховані на навчання за направленнями міських та районних центрів зайнятості, а також особи, які навчаються за кошти підприємств, установ та організацій або за власні.

У навчальному закладі слухач може:

·   отримати професійну підготовку за однією з ліцензованих закладом професій, не маючи попередніх знань та досвіду;

·   підвищити кваліфікацію за основною професією - отримати вищий розряд або категорію;

·   пройти курси цільового призначення за 26 тематиками. По закінченні курсів цільового призначення випускники отримують посвідчення. Найпоширенішими серед них на сьогодні є: «Підприємець-початківець», «Дотримання безпечного ведення робіт на підприємствах сільськогосподарської галузі», «Сучасні вимоги охорони праці на робочому місці», «Охорона праці на роботах з підвищеною небезпекою», «Вимоги до ремонту сільськогосподарської техніки».

З метою популяризації робочих професій, просування освітніх послуг та підвищення професійної майстерності Центр приєднався до міжнародної громадської організації «WorldSkills Ukraine», прогнозується представництво від Сходу України у конкурсі професійних майстрів на чемпіонаті робітничих професій.

На сучасному етапі розвитку України ключовою проблемою є реконструкція пошкоджених об’єктів і відновлення інфраструктури, саме тому Центр зосередив увагу на підготовці фахівців будівельної спрямованості. А з метою покращення послуг у сфері транспорту і зв’язку заплановано отримання ліцензії за професіями у сфері автосервісу і технічного обслуговування, а саме «Рихтовщик-зварник», «Автомаляр» тощо. Враховуючи особливості регіону, розвиток агросектору країни також будуть затребувані фахівці сільського господарства, тому навчальний заклад планує підготовку слухачів за професіями «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування» та інші.

Внаслідок тісної співпраці з роботодавцями, навчанню з урахуванням вимог  ринку праці та перспектив розвитку регіону забезпечується високий рівень працевлаштування випускників центру, який щорічно становить близько 90%.

Надійним партнером Центру є мережа супермаркетів «Сім’я», яка визнала високий рівень підготовки слухачів. Під час виробничої практики у роботодавців є можливість  оцінити професійну підготовку, індивідуальний підхід до покупця та інші якості особистості. Тому недивно, що саме на етапі навчання слухачам пропонують робоче місце. Так, Тетяна Некрасова з легкістю влилась в колектив продавців нещодавно відкритого  супермаркету «Сім’я». Ввічливу та уважну до вимог покупців Тетяну цінують колеги і керівництво, а сама випускниця Центру зауважила, що й не очікувала на такі позитивні зміни життя, погоджуючись на професійне навчання.

Олексія Федорова, випускника групи за професією «Електрогазозварник», із задоволенням запросили на роботу теж під час виробничої практики. Тепер Олексій – частина трудового колективу ТОВ «Сєвєродонецькі металовироби та конструкції».

Демобілізований учасник АТО Руслан Луцюк, не знайшовши реалізацію своїх професійних навичок тракториста-машиніста, прийшов до центру отримати нову професію електрогазозварника. Тепер Руслан Луцюк працює в  Сєвєродонецькому комунальному підприємстві житлосервісу «Світанок».

Переваги навчання у ДНЗ «Луганський центр професійно-технічної освіти ДСЗ»:

  • працевлаштування за фахом;
  • стислі терміни – навчання за професією триває від 4 до 8 місяців;
  • фінансова підтримка слухачів - виплата матеріальної допомоги;
  • проживання у комфортабельному гуртожитку;
  • використання у навчальному процесі новітніх технологій;
  • випускник отримує свідоцтво державного зразка;
  • сучасна матеріально-технічна база;
  • групова та індивідуальна форми навчання;
  • максимальне врахування вимог роботодавців.

Чекаємо слухачів на навчання!

Запрошуємо роботодавців до співпраці!

 

Адреса центру 93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Федоренко, 18 б

Последние комментарии