Кількість бажаючих отримати посвідчення водія стрімко зросла

Кількість бажаючих отримати посвідчення водія стрімко зросла

Посвідчення водія — це обов’язковий атрибут того, хто хоче мати власний автомобіль. Наразі кількість бажаючих отримати посвідчення водія зросла. І за три місяці поточного року територіальні сервісні центри МВС в Луганській області видали 990 посвідчень водія. Щоб їх отримати необхідно зробити два кроки:

1.      Пройти навчання в автошколі (знайти перелік акредитованих автошкіл можна знайти на сайті hsc.gov.ua, у розділі «Автошколи»). Обираючи автошколу, обов'язково попросіть їх показати:

·      ліцензію, видану Міністерством Освіти і Науки України;

·      сертифікат про акредитацію, виданий Головним сервісним центром МВС України.

·      Також не зайвим буде поцікавитися, що входить у вартість навчання і за що доведеться доплачувати в процесі навчання та складання іспитів.

2.      Скласти іспит (Теоретичний та практичний екзамен) в територіальному сервісному центрі МВС. (Знайти найближчій територіальний сервісний центр МВС можна на сайтіhsc.gov.ua у розділі «Контакти» )

Як правило, навчання в автошколі займає не більше 2-3 місяців. Курс складається з теоретичних і практичних занять (водіння). Так як майбутні водії в автошколи приходять з різним рівнем підготовки, практичні заняття не лімітуються. Після закінчення навчання в автошколі обов'язково потрібно здати внутрішні іспити з Правил дорожнього руху та водіння транспортного засобу. Підтвердженням проходження підготовки і перепідготовки водіїв транспортних засобів є свідоцтво, яке дійсно 10 років .

Після здачі внутрішнього іспиту Вам потрібно пройти іспит в будь-якому зручному для Вас сервісному центрі МВС.

Іспит, в територіальному сервісному центрі МВС як і в автошколі, складається з 2-х частин

1.Теоретична частина. Тестування на комп'ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок.

2. Практична частина. Перевіряють Ваші навички керування транспортними засобами відповідних категорій.

При успішній здачі теоретичної частини іспиту Ви допускаєтесь до практичної частини і цей результат вважається дійсними протягом трьох місяців. Якщо Ви допустили більше 2-х помилок або не вклалися у відведений час, до практичної частини Ви не допускаєтесь. Спробувати знову здати теорію ви зможете не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів.

Практична частина перевіряє Ваші навички керування транспортними засобами. Кількість перездач практичну частину іспиту обмежена 3-ма спробами. Якщо Вам не вдалося здати – доведеться знову пройти повний курс навчання в автошколі за тією ж схемою. На практиці до таких крайнощів, як правило, не доходить.

Після успішного складення всіх екзаменів Ви отримаєте право керувати автотранспортом певної категорії на території України. 

Последние комментарии