Лісівники Луганщини готуються до весняних лісокультурних робіт

Початок весни традиційно приносить лісівникам приємні турботи. Так луганські лісоводи вже приступили до ревізії та ремонту сільськогосподарської техніки та тепличного господарства, своєчасно було засніговане насіння сосни та заготовлений сніг для весняного зберігання сіянців.

В минулому році працівниками держпідприємств області було вирощено 4,8 млн. шт. стандартних сіянців хвойних і листяних порід, 122 тис. шт. саджанців декоративних порід для озеленення територій населених пунктів та садиб, та заготовлено майже 16 т лісового насіння головних лісоутворюючих порід.

В цьому році, на території області лісовідновлення заплановано на  площі 447 га - це створення лісових культур на зрубах головного користування та природного поновлення лісів на площі 50 га. Здебільш  зруби від суцільно санітарних рубок виникли внаслідок пошкодження лісів хворобами та пожежами, велика доля  яких  сталася після обстрілів при  проведенні антитерористичної операції.

Лісорозведення планується провести на площі 503 га - частково навесні та восени, для чого знадобиться близько 5 млн. гривень, але у зв'язку з недофінансуванням галузі, обігових  коштів підприємств на проведення таких робіт недостатньо. Для цього необхідні додаткові кошти державного або місцевого бюджетів.

 

Прес-служба ЛОУЛМГ

Последние комментарии