Афера по-сєвєроднецьки або 35 мільйонів в сміття

Політ творчої думки деяких місцевих посадовців не знає меж. Особливо, якщо це стосується процесу масштабного «освоєння» бюджетних коштів. Нещодавно стало відомо, що міська рада Сєвєродонецька ухвалила амбітну програму вирішення сміттєвої проблеми. «Батьки міста» забажали негайно інтегруватися до Європи, закупивши 150 сміттєвих євроконтейнерів. Все це задоволення коштуватиме місцевій громаді запаморочливу суму – 35 мільйонів гривень.

Про це пише Ірина Суслова на сайті NV.ua.

Міська рада в запалі творчого ентузіазму ухвалила відповідне рішення, водночас  проігнорувавши прохання військовослужбовців надати їхнім родинам допомогу в розмірі всього 32 тис. грн. Очевидно, нав’язливе бажання охайності так захопило розум сєвєродонецьких чиновників, що на решту потреб грошей вже не лишилось.

Пікантність ситуації полягає в тому, що бажані євроконтейнери, якщо й будуть завезені до Сєвєродонецька (в чому я особисто сумніваюсь), залишаться мертвим вантажем й довговічним пам’ятником людській жадібності та дурості. Справа в тому, що їхня експлуатація передбачає встановлення контейнерів із заглибленням в ґрунт, а комунальні служби міста не мають відповідної техніки для вивантаження вмісту сміттєвих баків, щоб вивезти його на сміттєзвалище. Тобто унікальна й передова комунальна програма Сєвєродонецька розроблена таким чином, щоб в результаті гора породила мишу, але гроші при цьому дбайливо осіли в потрібних кишенях.

Унікальна й передова комунальна програма Сєвєродонецька розроблена таким чином, щоб в результаті гора породила мишу

Видається, що влада Сєвєродонецька особливо не рефлексує й не мучиться докорами сумління з того, що поряд йде війна, гинуть люди, а самі мешканці міста мають нагальніші комунальні, соціальні та безпекові потреби.

Найстрашніше, що чиновники не соромляться своєї самодіяльності й вважають себе апріорі безкарними. У відповідь на мій депутатський запит надійшла відповідь, де «з певною мірою вдячності», як зазначають автори, викладені цифри, що підтверджують найгірші підозри. При цьому заступник міського голови в цинічно-іронічному тоні додає, що «Сєвєродонецька міська влада творчо і пошуково працює по залученню коштів».

Два місяці минуло з часу, коли про ці факти були проінформовані компетентні правоохоронні органи, але, на жаль, жодного резонансу справа не набула. Все ж сподіваюсь та вимагаю адекватної реакції на спробу провернути сміттєву аферу. Держава мусить захистити мешканців Сєвєродонецька від розграбування муніципальної скарбниці, інакше безкарність лише стимулює знахабнілих чиновників до ще більшої «творчої» активності.

Последние комментарии