Держава забезпечує надання додаткових гарантій зайнятості людям з особливими фізичними потребами

Сєвєродонецьким міським центром зайнятості приділяється особлива увага щодо вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей з інвалідністю. Якщо людина інвалід то це не означає що він непрацездатний.

Серед професіоналів різного рівня кваліфікації можуть бути люди з інвалідністю, які хочуть і можуть працювати. З цією метою центром зайнятості постійно ведеться облік осіб з обмеженими фізичними можливостями, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні, та облік робочих місць, на які, за інформацією підприємства, можуть бути працевлаштовані громадяни цієї категорії.

Щоб стати на облік у центр зайнятості, особа з інвалідністю має надати наступні документи: паспорт, трудову книжку, документ про освіту, посвідчення інваліда, довідку до акта огляду МСЕК та індивідуальну програму реабілітації.

У центрі зайнятості громадянам з інвалідністю надаються  профорієнтаційні послуги, вони отримують весь  комплекс соціальних послуг з активних програм сприяння зайнятості з урахуванням рекомендацій органів медико-соціальної експертизи та індивідуальних програм реабілітації. Для такої категорії населення проводяться тренінги-семінари.

Сєвєродонецький міський центр зайнятості  спільно з представниками підприємств проводить - ярмарок вакансій, дні відкритих дверей на виробництві тощо. На цих заходах особи з інвалідністю особисто спілкуються з представником підприємства, отримують вичерпну інформацію стосовно працевлаштування.

Так, у центрі зайнятості відбувся «День відкритих дверей центру зайнятості» та проведений виїзний захід “День відкритих дверей на виробництві», місце проведення ПрАТ «СО«Азот». Мета проведення заходів – ознайомлення з актуальними вакансіями щодо можливого працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями на посаду діловод, соціальний працівник, адміністратор, кур`єр тощо. Працевлаштовані 73 особи цієї категорії.

Тільки об`єднавши зусилля роботодавців та служби зайнятості, які опікуються долею інвалідів можливо досягти вагомих результатів у поверненні осіб з інвалідністю до продуктивної зайнятості.

 

Інформація направлена Сєвєродонецьким міським центром зайнятості 

Последние комментарии