Підведено підсумки роботи Луганської обласної служби зайнятості за 2016 рік

Підведено підсумки роботи Луганської обласної служби зайнятості за 2016 рік

10 лютого 2017 року відбулася підсумкова нарада за результатами роботи Луганської обласної служби зайнятості у 2016 році за участю керівництва обласного, міських та районних центрів зайнятості.Директор обласного центру зайнятості Сергій Болотський окреслив основні досягнення у 2016 році та визначив орієнтири на 2017 рік, наголосивши на посиленні роботи із роботодавцями, соціальними партнерами та органами влади.

Олена Шуліка, заступник директора Луганського обласного центру зайнятості розповіла про те, що на сьогодні важливим питанням є модернізація служби та впровадження різноманітних інноваційних проектів та окреслила ситуацію на ринку праці області. Так, за 2016 рік працевлаштовано – 14,5 тис. осіб. На обліку в Луганській обласній службі зайнятості перебували 330 демобілізованих військовослужбовців із зони АТО, з них працевлаштовано -  94. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 5,5 тис. безробітних, з яких третина – соціально незахищені громадяни. Працевлаштовано на нові робочі місця з компенсацією єдиного внеску роботодавцям 218 безробітних. Проходили професійне навчання 3,0 тис. зареєстрованих безробітних. Навчанням було охоплено 115 безробітних ВПО, 18 учасників АТО, 59 осіб з інвалідністю. За договорами з Державному навчальному закладі «Луганський центр ПТО ДСЗ» проходили навчання 1,6 тис., в тому числі 124 особи за ліцензованими професіями. Клієнтам служби зайнятості надано 204,3 тис. профорієнтаційних послуг.

Під час наради обговорили нагальні питання роботи, зокрема активізацію співпраці з роботодавцями, питання легалізації зайнятості. Були підбиті підсумки проведення фінансово-господарської діяльності базових центрів зайнятості по результатам аудиторських досліджень відділом внутрішнього аудита Луганського обласного центру зайнятості за 2016 рік. Розглянуті питання втілення антикорупційного законодавства, у тому числі електронного декларування. 

Последние комментарии