Заява Юрія Гарбуза щодо блокування залізничної колії на території Попаснянського району Луганської області

Заява Юрія Гарбуза щодо блокування залізничної колії на території Попаснянського району Луганської області

Заява голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза щодо блокування залізничної колії на території Попаснянського району Луганської області. 

Переміщення вантажів через пункти в’їзду-виїзду на залізничних шляхах уздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей в ОРДЛО контролюється Координаційним центром при штабі АТО. Дотримання вимог чинного законодавства України на лінії розмежування забезпечують правоохоронні органи. Тепер вони мають дати правову оцінку діям протестувальників. Так, сьогодні правоохоронними органами Луганщини порушено кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст.279 ККУ.

Наголошую, що організаторам «блокади» було офіційно запропоновано виступити у якості спостерігачів на всіх залізничних пунктах пропуску вантажів.

Акція окремих народних депутатів України та колишніх бійців добровольчих батальйонів «Донбас» та «Айдар» несе загрозу енергетичній безпеці країни. Протестувальниками заблоковані порожні вагони, призначені для транспортування вугілля на підконтрольну Україні територію. Якщо постачання палива не будо відновлено, без енергоносіїв залишаться теплоелектростанції Центральної і Західної України.

 

Інформація Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии