Мандрівка в світ творчості

«Мандрівка в світ творчості». Саме так назвали педагоги Сєвєродонецького міського центру дитячої та юнацької творчості свою зустріч із колегами Львівщини та Тернопільщини,що відбулася 15 листопада в приміщенні Центру.

За мету було взято ознайомлення педагогів з формами та методами роботи позашкільної 
освіти Луганщини ,з роботою Центру і напрямками, які він координує у місті та обмін досвідом.
Зустрічали гостей у музеї етнографії «Світлиця» з караваєм, народними піснями у виконанні солістки ДЮВА «Усмішка» Анастасії Панаріної та музичним супроводом Зразкового художнього колективу «Оркестр народних інструментів». Тут гостей привітала начальник відділу освіти Сєвєродонецької міської ради Ольга Григорівна Каширіна, заступник міського голови Андрій Анатолійович Гавриленко, заступник голови Сєвєродонецької міської ради 
Олексій Іванович Ярош та головний спеціаліст відділу освіти Сєвєродонецької міської ради Наталія Вікторівна Гаввіна.

Продовжили гості знайомство із позашкільною освітою нашого міста, завітавши до інтелектуальної гри «Брейн-ринг» у рамках проекту з національно-патріотичного виховання 
дітей та молоді «З нас витікає Україна» серед учнів 5-х класів НВЗ міста.

Завідувач відділом гуманітарних та соціальних програм Циганкова Лариса Анатоліївна провела для гостей годину безпеки «У світлофора немає канікул» і показала оснащення Дитячого центру безпеки СМ ЦДЮТ та ознайомила з основними формами роботи в цій галузі освіти.

Відвідали педагоги і Музей дитинства, де з великим захватом та зі здивуванням побачили експонати зі свого дитинства: іграшки, значки, шкільну форму та музичні інструменти.

Родзинкою екскурсії стала виставка «Народна лялька» та практикум з виготовлення сувеніру. Під час цього майстер- класу усі бажаючі, у тому числі і гості, власноруч створили символ Нового 2017 року- півня, загадали бажання та поділилися своїми сподіваннями і мріями на майбутнє. Також присутні доповнили «гірлянду позитиву» своїми вузликовими ляльками, які відтепер прикрашають Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості.

Завідувач художнім відділом СМ ЦДЮТ Жорнік Інна Леонідівна та вихованці молодіжного клубу «Діалог» ознайомили гостей з нетрадиційною формою роботи – психосоціальним заняттям, метою якого є способи вирішення проблем дітей та підлітків через гру, яка враховує як соціальні, так і психологічні аспекти одночасно.

Потім директор СМ ЦДЮТ Буряк Ніна Дмитрівна та заступник директора СМ ЦДЮТ з навчально-виховної роботи Костиря Аліна Юріївна ознайомили педагогів Тернопільщини та Львівщини з творчими колективами Центру: хореографічні колективи «ГРАН-ПРІ» та «Діамант» представили гостям свої танцювально-акробатичні етюди, гуртки «Тістопластика» та «Малювання» вразили різномаїттям та яскравими роботами юних дарувань.

Наприкінці екскурсії гості висловили вдячність за гостинність та захват від побаченого і почутого протягом дня, й сподівання на подальшу співпрацю не тільки вчителів, а і учнів також. У свою чергу, педагоги СМ ЦДЮТ та керівництво міста висловлюють свою щиру вдячність за чудову співпрацю та сподіваються на те, що такі зустрічі в майбутньому стануть 
традиційними, адже схід і захід завжди разом!

Последние комментарии