СБУ ліквідувала агентурну мережу бойовиків у Донецькій області, – полковник Лисенко

СБУ ліквідувала агентурну мережу бойовиків у Донецькій області, – полковник Лисенко

Служба безпеки України ліквідувала агентурну мережу бойовиків у Донецькій області. Про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Оперативники затримали п’ятьох інформаторів окупантів. Вони збирали відомості про склад, озброєння і маршрути пересування українських військ у Кураховому, Красногорівці та Мар’їнці», – розповів полковник Лисенко. Зловмисники передавали дані телефоном або через мережу Інтернет, а потім ця інформація використовувалася бойовиками для диверсій та обстрілів позицій ЗСУ. «Під час обшуків помешкань спільників бойовиків, правоохоронці вилучили телефонні термінали, картки та комп’ютери, що використовувалися у злочинній діяльності», – додав речник МОУ з питань АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 1 – отримав поранення.

На Луганському напрямку основні бойові дії ведуться на сході. Бойовики неодноразово порушували режим тиші у Станиці Луганській, а також у Щасті. На обох рубежах застосовували легке озброєння, а також снайперів. Також по одному обстрілу з боку бойовиків відбулися у Кримському та Новозванівці. Другий з них був мінометним. Усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 обстрілів з боку членів бандформувань, зокрема 1 – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку, на Світлодарській дузі, вчора сталося 3 потужні мінометні обстріли бойовиків. Кожен із них був достатньо тривалим – від 35 хвилин до 1 години. Головна «гаряча точка» – Авдіївська промзона. Вчора на цих позиціях інтенсивна перестрілка тривала безперервно 2,5 години. Окрім легкого озброєння, бойовики активно застосовували міномети. «Також низка ворожих обстрілів відбулася під Горлівкою одразу на трьох позиціях», – додав полковник Лисенко. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 7 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 5 – з важкого озброєння. За словами речника МОУ з питань АТО, зафіксували 1 розвідувальний політ безпілотника бойовиків.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили 1 потужний артобстріл, а також низка мінометних. Неспокійно у Мар’їнському районі та на приморських рубежах. «Інтенсивність ворожого вогню надзвичайно висока: вчора по українських позиціях бойовики випустили понад 170 мінометних мін та артилерійських снарядів», – зазначив полковник Андрій Лисенко. Усього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 20 обстрілів бойовиків, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Последние комментарии