Зустріч представників центру зайнятості з головами сільських, селищних рад та місцевою громадою

28 жовтня в залі засідань райдержадміністрації під головуванням першого заступника, голови райдержадміністрації Миронова М.Ю. відбулася робоча нарада з головами сільських та селищних рад. Порівняно з багатьма іншими методами управління, наради мають значні переваги, оскільки дають можливість спільно аналізувати важливі проблеми, висловлювати власні думки та пропозиції, приймати узгоджені рішення.

Основне питання порядку денного – легалізація праці, проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру, компенсація єдиного внеску роботодавцям, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця та порядок здійснення заходів сприяння зайнятості.

Начальник УСЗН в Станично-Луганському районі Захаров В.І. надав інформацію про потребу щодо кількості працівників, яких необхідно залучити до громадських робіт з оформлення субсидій по Станично-Луганському району.

В нараді брали участь представники районного центру зайнятості – заступник директора Панова Н.М.,  провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Стєхіна О.В.

Панова Н.М ознайомила присутніх з порядком організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, проінформувала про підсумки проведеної роботи центру зайнятості за 9 місяців 2016р.

Стєхіна О.В., зазначила що одним із реальних шляхів подолання негативних економічних, соціальних і психологічних наслідків масового безробіття є залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру безробітного населення. Зазначені роботи – це загальнодоступні види тимчасової трудової діяльності громадян, що не потребують додаткової спеціальної, освітньої та кваліфікаційної підготовки і фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, коштів роботодавців.

За результатами наради були прийняті рекомендації: головам сільських та селищних рад розглянути питання по створенню тимчасових робочих місць для залучення безробітних до громадських робіт 2017 році за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового страхування.

 

О.Стєхіна, провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Станично-Луганського районного центру зайнятості 

Последние комментарии