Сєвєродонецька місцева прокуратура повертає територіальній громаді житло

В усі часи в місті Сєвєродонецьку проблема отримання житла гостро стояла перед мешканцями.  В черзі на квартирному обліку  перебуває більше тисячі осіб та сімей, які потребують поліпшення житлових умов та які роками стоять в черзі на отримання житла.

Однак, майже 90 відсотків житла вибуло з власності міської ради шляхом приватизації, будівництво нового житла в місті практично не здійснюється. Тому отримати житло, окрім як самостійне придбання, - нездійсненна мрія,  особливо молодих сімей.

При цьому, в місті багато квартир, в яких тривалий час  не проживають наймачі або власники. Однією з причин тривалої відсутності господарів  квартир є факт смерті мешканця житла та відсутності у нього спадкоємців. Такі квартири часто перебувають у занедбаному стані, розсадники тарганів та мишей.  Іноді в них невідомі особи створюють притони, що також заважає сусідам.

Правда іноді, знаходяться дільці, які під незаконними приводами привласнюють безхазяйні квартири та наживаються на своїх протиправних махінаціях.

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою виявляється таке безхазяйне житло та повертається у власність територіальної громади міста для подальшого розподілу серед осіб, які перебувають  на квартирному обліку.

Так, Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою протягом року пред'явлено до суду дві позовні заяви в інтересах Сєвєродонецької міської ради про  визнання спадщини у вигляді квартир померлих осіб, які не мали спадкоємців,  відумерлою та передачі житла до територіальної громади, які розглянуті та задоволені. Дві квартири передано у власність міської ради.

Також, протягом року пред'явлено до суду дві позовні заяви в інтересах Сєвєродонецької міської ради про визнання осіб такими, що втратили право користування житлом, тому як тривалий час, а саме 10 років та 5 років, не проживали в квартирах. Позови прокурора задоволені, квартири повернуті міській раді.

 

Новохацька І.Г., прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури

Последние комментарии