В Сєвєродонецьку відбувся «Прес-сніданок з патрульними»

В Сєвєродонецьку відбувся «Прес-сніданок з патрульними»

26 жовтня в Луганській регіональній організації НСЖУ відбувся «Прес-сніданок» за патрульними.

Представники ЗМІ та громадськості дізналися про структуру нової поліції, роботу патрульної поліції в містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне. В роботі з громадськістю взяли участь Катерина Куян, прес-офіцер Управління патрульної поліції, Артур Красюн, заступник начальника відділу моніторингу та аналітичного забезпечення УПП, та Юрій Орловський, заступник начальника УПП у м.Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному.

В рамках прес-сніданку було проведено декілька заходів. Це презентація роботи патрульної поліції. Юрій Орловський розповів про структуру поліції, як ведеться набір до патрульної поліції, як працюють патрульні поліцейські у містах. Потім відбувся захід «Жива бібліотека», у якій «книжки» - патрульні поліцейські. Читачі шляхом запитань намагалися дослідити свою книгу. В ході спілкування сплило багато питань, що потребують уваги. Наприкінці прес-сніданку обговорили заходи, що планується провести в Сєвєродонецьку.

Захід відбувся в рамках програми «ПОЛіС» (Поліція і спільнота), що працює при підтримці Міжнародної організації IREX. На сьогодні ПОЛіС працює у 12 містах України - Краматорськ, Слов’янськ, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кіровоград, Вінниця, Чернігів, Івано-Франківськ, Ужгород та Мукачево, там, де вже запрацювала патрульна поліція.

Проект “Залучення громадськості до реформ”, частиною якого є програма ПОЛіС, має на меті вибудувати плідну співпрацю між поліцією та тими, для кого вона працює і кого захищає, зокрема, шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі громадських організацій та бібліотек.

В трикутнику Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне вже проходять заходи в бібліотеках. До лютого 2017 року планується провести: фотоконкурс «Робота патрульної поліції»; «Правовий театр», де городяни краще ознайомляться зі своїми правами щодо спілкування з патрулем, розробити мапу проблемних територій м. Сєвєродонецька, провести акцію «День з патрульним», в рамках якої журналісти проведуть день з патрулем та підготовлять матеріали для ЗМІ.

  • 100_9844.jpg
  • 100_9846.jpg
  • 100_9852.jpg
  • 100_9888.jpg

Последние комментарии