Неформальне навчання - професійний розвиток працівників

Неформальне навчання - професійний розвиток працівників

29 вересня в Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбулось засідання Круглого столу щодо неформального навчання заучастю керівництва обласного центру зайнятості, роботодавців міста харчової промисловості та представників місцевих та обласних ЗМІ.

Відкриваючи засідання, начальник відділу активної підтримки безробітних Ольга Вакуленко розповіла проможливість підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями як інструмент підвищення гнучкості на ринку праці та конкурентоспроможності працівників. Досить багато громадян протягом свого професійного життя оволодівають додатковими знаннями, вміннями та певними навичками, які фактично перевищують рівень попередньо набутої освіти, однак підтвердити це документально не можуть. Законом України «Про зайнятість населення» запроваджено новий вид професійного навчання безробітних - підтвердження професійної кваліфікації, здобутої шляхом неформального навчання за робітничими професіями

За словами заступника начальника відділу організації профнавчання Луганського обласного центру зайнятості Олени Кладової: «Підтвердження кваліфікації здійснюється згідно з договором, укладеним суб’єктом підтвердження з особою або роботодавцем. Особі, яка підтвердила кваліфікацію, видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання. У разі виявлення під час проходження процедури підтвердження рівня професійних знань, умінь та навичок для виконання окремих видів робіт за професією, особі видається сертифікат оцінювання результатів неформального професійного навчання. Особі, яка не підтвердила кваліфікацію, надаються рекомендації щодо продовження навчання».

 «Служба зайнятості запрошує роботодавців та зацікавлених осіб звертатися до міських та районних центрів зайнятості Луганської області з метою отримання консультації та допомоги з питання підтвердження результатів неформального навчання з робітничих професій», - наприкінці заходу наголосила Олена Пушкіна.

Присутніми було визнано, що підтвердження результатів неформального професійного навчання для працівника – це підґрунтя для професійного вдосконалення, підвищення конкурентоспроможності, розширення можливостей працевлаштування, а також отримання гідної заробітної плати та побудови подальшої кар’єри.

Последние комментарии