Увага! Отруєння підробленими алкогольними напоями!

Увага! Отруєння підробленими алкогольними напоями!

За інформацією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 28.09.16р. серед мешканців Харківської області зареєстровано 54 випадки отруєнь алкогольними напоями (вірогідно сурогат). Із загальної кількості постраждалих 24 особи померло.

Крім цього, за оперативними даними Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області в м. Лиман  зареєстровано 9 вападків отруєння сурогатами алкоголю, із них 5 завершились летально. Також на території м. Миколаїв зареєстровано 5 випадків смертельного отруєння від вживання підроблених алкогольних напоїв. В крові постраждалих знайдений метанол.

Метиловий спирт всмоктується в шлунку практично моментально,  перетворюється в мурашину кислоту та формальдегід, які в невеликих концентраціях діють токсично на всі системи органів, знищуючи клітини, блокуючи їх роботу. Так як майже 90% речовини виводиться нирками, то сечовидільна система уражається моментально. Цим і небезпечно вживання навіть невеликої кількості метилового спирту.

Порушується робота нервової системи, з’являються проблеми з шлунково-кишковим трактом, а при великій кількості метилового спирту, що надійшов в організм швидко настає смерть.

До ранніх ознаками отруєння метиловим спиртом відносяться:

·        нудота, блювання, біль у животі;

·        головний біль і запаморочення, миготіння мушок перед очима, порушення свідомості;

·        агресивність, яка змінюється оглушенням, надмірним виділенням слини (гіперсалівація), прискорене серцебиття, підвищення, а потім зниження тиску, задишка.

     Випадкове вживання метилового спирту навіть у невеликій кількості призводить до погіршення роботи всіх систем організму. Для цього необов’язково випити 2-3 склянки рідини, деяким достатньо всього 30 мл речовини. Смертельна доза — не більше 100 мл. Не варто експериментувати над організмом, адже навіть ті, що вижили найчастіше стають інвалідами.

Невідкладна допомога при отруєнні метиловим спиртом полягає в корекції порушень роботи серця, дихання та нирок. В домашніх умовах провести всі ці медичні маніпуляції неможливо, тому при підозрі на отруєння метанолом людині потрібно негайно звернутисьдо лікувально-профілактичного закладу.

Держпродспоживслужба в Луганської області інформує та попереджає , про встановлення фактів потрапляння на територію Луганської області фальсифікованих алкогольних напоїв, вироблених з недоброякісної сировини, які небезпечні для життя та здоров’я , а саме: горілка «Пшеничная» виробництва ТОВ «Олександрія БЛІГ», а також в тетрапаках без будь-яких маркувальних знаків.

Звертаємося з попередженням, ні в якому разі не купувати алкогольні напої невідомого походження, без акцизних марок, в сумнівних точках продажу, а також попередити своїх знайомих про тяжкі наслідки вживання фальсифікату і буди пильними.

Последние комментарии