Трудові резерви

20 вересня у Сєвєродонецькому міському центру зайнятості пройшов семінар для молоді на тему «Трудові резерви».

Перш за все молоді шукачі роботи були проінформовані про місцевий ринок праці, про перелік найбільш затребуваних фахівців та робітників, про найбільш актуальні напрями навчання.

Ринок праці міста Севєродонецька складається на сьогодні з торгівлі, сфери послуг та будівництва. Тобто підтверджується наявність високого та стабільного попиту на спеціалістів у сфері продажів, висококваліфікованих робітників, працівників сфери послуг та страхування. Наприклад, у відділення Укрпошти потрібні молоді та активні оператори поштового зв’язку, сортувальники, листоноші та інші робітники. Ці та інші альтернативні вакансії були запропоновані слухачам. Усього на семінарі біло присутньо 17 жінок, які мають переважно робітничі професії (оператора комп’ютерного набору, перукар, продавця, апаратника тощо).

Місцевий центр зайнятості надає змогу бути конкурентоспроможними та придбати професію штукатура, лицювальника-плиточника, електрогазозварника, електромонтера, кравця, закрійника, перукаря, майстра манікюру, продавця тощо. Крім цього є можливість придбання робітничої професії за межами міста в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Найбільш затребуваними напрямами є семінари з комп’ютерної грамотності, курси веб-дизайну, англійської мови та бухгалтерського обліку (з вивченням 1С). Перспективними напрямами навчання також є стимулювання самозайнятості. Чотири особи після семінару записалися на курси бухгалтерського обліку та на семінари з комп’ютерної грамотності.

Для того, щоб знайти гідну роботу мі радимо починати з профорієнтації: складання резюме, оволодіння навичками самопрезентації та ефективного пошуку роботи.

 

О.Ткаченко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Сєвєродонецького міського центру зайнятості

Последние комментарии