Новий концертний сезон почався з виконання шедеврів української класичної музики

Новий концертний сезон Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії почав з виконання шедеврів української класичної музики.

На черговому брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації йшлося про відкриття нового концертного сезону в Луганській обласній філармонії.

Музичний сезон розпочався 14 вересня концертом Академічного симфонічного оркестру філармонії, де лунала виключно українська класична музика, - розповів журналістам директор філармонії Ігор Шаповалов.

Наприклад, глядачі мали змогу почути Симфонію № 2 Бориса Лятошинського, яка ще ніколи не виконувалася на сценах області.  

Керував цим чудовим дійством диригент з Німеччини Назар Яцків, який люб’язно відгукнувся на запрошення та приїхав до Сєвєродонецька.

Вокальні арії з українських опер виконували музикант  Микола Губчук, який теж постійно виступає на європейських сценах, та харківська співачка Ксенія Бахрітдінова.

8 жовтня Академічний симфонічний оркестр дасть концерт під диригуванням улюбленця луганчан Курта Шміда, а наприкінці жовтня – під диригуванням талановитого Євгена Тутевича.

Також є домовленість з українськими та іноземними диригентами, що в цьому сезоні вони  приїдуть попрацювати у нас, тим самим підтримають луганських музикантів та подарують своє мистецтво жителям Луганщини.  Також обласна філармонія запрошує на наші сцени київських солістів.

Разом з тим, у філармонії існує проблема нестачі музичних інструментів, бо майже увесь скарб залишився в окупованому Луганську. Ігор Шаповалов зазначив, що сьогодні завдяки безпосередній підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза філармонія поповнюється вкрай потрібними інструментами.

Ігор Шаповалов нагадав, що на цей час у Академічному симфонічного оркестру служать 70 музикантів, а всього у Луганській обласній філармонії – понад 100.

 

Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии