Майбутнє творимо разом

Майбутнє творимо разом

«Вище призначення рослин не тільки в тому, щоб радувати наше око кольором, а нас самих - вишуканими плодами. Так, вони роблять це. Але вони ще й м'яко, сумлінно очищають повітря і землю навколо нас. І кожен будинок, в якому живуть здорові рослини, буде для нас більш чистим і здоровим, ніж якби рослин в ньому не було».  

Цю цитату з англійської книги XIX століття з садівництва обговорювали 8 вересня 2016 року у Центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відділу освіти Сєвєродонецької міської ради.

Стартував японсько-український проект «Підтримка стабілізації громад, що зазнали  наслідків конфлікту на Донбасі». Проект є з’єднуючим мостом між місцевими  жителями, тимчасово переміщеними особами, людьми похилого віку, людьми з обмеженими можливостями, людьми різних етнічних груп і з різними захопленнями, сприяти зміцненню соціальної згуртованості та діалогу між владою і громадою, сприяти створенню взаєморозуміння та довіри.

В рамках проекту «МАЙБУТНЄ ТВОРИМО РАЗОМ» Сєвєродонецької громади   проводиться низка заходів.

 8 вересня 2016 року   проведено цікавий майстер-клас під назвою «Ліки на підвіконні»,  метою якого  є  психоемоційне розвантаження.  До заходу було залучено учнівську  молодь середньої спеціалізованої школи № 17 різних соціальних ланок. Для дітей провели екскурсію «Еко-садом»  з проведенням презентації, під час якої надано інформацію про лікарські властивості кімнатних  рослин, вплив рослин на психоемоційний стан людини. Керівник гуртка «Основи екологічних знань» Олена Віталіївна Циганок  залучила учасників до майстер-класу  з посадки   кімнатних лікарських рослин, які було  подаровано кожному відвідувачу. Фінансова допомога на реалізацію заходу була надана Міжнародною організацією з міграцій в Україні.

 

Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

Последние комментарии