Спорт для нього – сенс життя!

Педагогічний колектив ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей» влітку цього року був просто приголомшений радісною звісткою, що керівник фізвиховання ліцею Олександр Володимирович Вовк став бронзовим призером міжнародних змагань на V легкоатлетичному кросі серед любителів та професіоналів з бігу.

Такими досягненнями він зустрів свій ювілейний день народження – 60 років, які виповнюються 10 вересня!
Усе своє свідоме життя О.В. Вовк присвятив спортивному бігові. «Біг – це не тільки фізичні вправи, це найповніше вираження нашого «Я» – фізичного, морального й духовного», – улюблений вислів спортсмена і педагога.
О.В. Вовк працює в ліцеї з жовтня 2014 року, переїхавши до Сєвєродонецька з окупованого Луганська. Ніхто й не сподівався, що керівник фізвиховання швидко зуміє завоювати серця робітничої молоді. Відразу ж серйозно взявся за організацію спортивних секцій з волейболу, футболу, настільного тенісу, легкої атлетики. Теплі промені душі, спортивне бажання миттєво, немов сприятлива хвороба, передалися ліцеїстам. Вони вже не бажають сидіти вдома, в гуртожитку, а приходять після занять тренуватися до спортивної зали ліцею, де є навіть тренажери.
Олександр Володимирович напрочуд скромна людина, але наполеглива й занадто вимоглива до себе. Дуже насичена його трудова біографія, але головне в ній – це заняття спортом.
Педагог дбає не лише про особисті досягнення (а їх у нього ой як багато!), а й про імідж навчального закладу, в якому працює. Наполегливо та якісно він тренує своїх вихованців, які досягають найкращих результатів. Зокрема, навесні 2016 року команда ліцею в естафетних змаганнях «Територія здоров’я» зайняла І місце.
Його спортивна біографія починається по суті з 80-х років. Тоді неодноразово Олександр Вовк брав участь у Міжнародному марафоні світу, був учасником пробігів на велику дистанцію, бронзовим призером Всесоюзної естафети у м. Кишиневі, переможцем Європробігу у складі команди м. Ворошиловград на честь 200-річчя французької революції.
Останні п’ятнадцять років О.В. Вовк займається улюбленим видом спорту в категорії ветеранів. Успіхи викладача дійшли нового апогею. У 2012 році Олександр Володимирович став чемпіоном світу в командному кросі (Фінляндія), у 2013 році – срібним призером чемпіонату Європи з бігу у Чехії та бронзовим призером Всесвітніх ветеранських ігор в Турині (Італія). 14 травня 2016 року О.В. Вовк, взявши участь у чемпіонаті України з бігу по шосе на дистанцію 10 км (м. Київ), виборов І місце і став чемпіоном України серед ветеранів. І ось ще один не менш солідний успіх. У міжнародних змаганнях у м. Біла Церква з легкоатлетичного кросу, в якому брали участь не тільки спортсмени України, а й Білорусії, Польщі й Молдови, Олександр Вовк став бронзовим призером.
Незважаючи на досить насичену спортивну біографію, за плечима спортсмена-професіонала тридцятирічний педагогічний стаж. Чому обрав саме професію педагога? За словами керівника фізвиховання, ця професія – його життя, тому що йому подобається працювати з дітьми, вести уроки фізкультури. А нам, педагогам ліцею, дуже приємно працювати поряд з успішним колегою, радіти його успіхам, пишатися його нагородами, брати позитивний приклад здорового способу життя!
Колектив педагогів та учнів ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей» бажає своєму колезі не зупинятися на досягнутому, бігти вперед за новими успіхами, досягти тієї зірки, яка буде названа на честь його імені.

Сєвєродонецька міська рада ветеранів

 

Джерело: сайт Сєвєродонецької міськради

Последние комментарии