Стартують XV літні паралімпійські ігри

7 вересня 2016 року, у Ріо-де-Женейро відбулася офіційна церемонія відкриття XV Літніх Паралімпійських ігор. Протягом двох тижнів 4350 представників 170 країн світу розіграють 528 комплектів нагород у 22 видах спорту.

Україну на Паралімпіаді представить рекордна кількість спортсменів — 172 атлети, які змагатимуться у 15 олімпійських видах. Слід зазначити, що два види – параканое і волейбол сидячи,стануть дебютними для українців. До збірної входять представники 21 області, у тому числі з Луганська та Донецька, а також окупованого Криму.

Так, від Луганщини на світову першість поїхав легкоатлет Микола Жабняк.

За свої здобутки на головних Іграх чотириріччя наші паралімпійці мають можливість отримати $40 тис. за 1 місце, за 2 – до $26 тис. й за 3 – до $18 тис.

Змагання пройдуть на вже знайомих для українських глядачів майданчиках, які були використані для Олімпійських ігор, що фінішували у кінці серпня.

Церемонія відкриття відбудеться на стадіоні Маракана о 18:15 за місцевим часом. Українські поціновувачі спорту зможуть приєднатися до свята старту XV Паралімпійських ігор у прямому ефірі UΛ:Перший у ніч з 7 на 8 вересня о 00:00. Також церемонію можна буде подивитися у повторі – 8 вересня о 9:00.

Для довідки:

Вперше наша держава була представлена на Літніх Паралімпійських іграх у 1996 році. Тоді українці посіли 35 місце в неофіційному командному заліку. Дві останні Паралімпіади поспіль наші співвітчизники в четвірці найкращих.

Приголомшливий виступ національної команди відбувся у 2012 році на ХIV літній Паралімпіаді в Лондоні. Національна паралімпійська команда України, у складі якої було 150 спортсменів, виборола 84 медалі, серед яких 32 золоті, 24 срібних та 28 бронзових нагород (це на 10 медалей більше, ніж у Пекіні-2008, у тому числі – на 8 золотих нагород).

 

Управління молоді та спорту ЛОДА

 

Последние комментарии