50 луганських активістів вивчали успішний досвід реформ децентралізації по всій країні

З 25 липня по 02 серпня 2016 року пройшов всеукраїнський проект «Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості», ініційований  головою військово-цивільної адміністрації Луганської області Юрієм Гарбузом та підтриманий Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Головним завданням стало вивчення позитивних прикладів децентралізації в Україні та обмін досвідом у розвитку сільських територій під час тижневої поїздки зі Сходу на Захід України.

Учасниками проекту були сільські голови, представники об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, міські голови, керівництво облдержадміністрації Луганської області.

Під час цієї подорожі вони проїхали всю Україну, відвідали об’єднані територіальні громади Полтавської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Львівської та Закарпатської областей та мали можливість перейняти досвід цих громад.

Учасники делегації зустрілись з представниками керівництва зазначених областей, головами об’єднаних територіальних громад, найбільш активними представниками органів місцевого самоврядування.

Головними темами для обговорення слугували нові можливості громад, розвиток сільських територій, співпраця з інвесторами, налагодження системи якісної освіти у громадах, покращення системи охорони здоров’я, бюджетні процеси, перспективи та розробка стратегічних планів.

Представники приймаючої сторони у кожній області продемонстрували найбільш цікаві перспективні проекти та проекти розвитку, які вже реалізовані у регіоні, розказали про стратегії розвитку територій та акценти, на яких планується зосередити основну увагу.

Також гості мали можливість особисто обмінятися досвідом вирішення актуальних питань і поділитися найбільш успішними методиками та напрацюваннями.

Коментуючи цей захід голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, зауважив: «Мета цієї акції є не тільки вивчення практик і досвіду інших регіонів України у питаннях децентралізації місцевої влади. Ми прагнемо показати Луганщину як українську землю, луганчан як українців і патріотів, які знають культуру та відкриті для нових ідей».

«Ми хочемо максимально активізувати процес децентралізації у Луганській області. Децентралізація – це не лише нові можливості громад, це –зміна світогляду. Метою нашого проекту є вивчення позитивних прикладів децентралізації в Україні та обмін досвідом щодо розвитку сільських територій під час тижневої поїздки зі Сходу на Захід України», – зазначив Роман Косинський, заступник голови облдержадміністрації, координатор проекту.

 

Прес-служба Сєвєродонецької міськради

Последние комментарии