Отримай нову актуальну професію на базі сучасного навчального закладу

Головна мета професійного навчання безробітних – підвищення конкурентоспроможності з подальшим працевлаштуванням, а конкурентні переваги на ринку праці безробітні здобувають через проходженням професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості.  

Державний навчальний заклад «Луганський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» якісно, гнучко і швидко здійснює підготовку робочих кадрів відповідно до потреб регіонального ринку праці. Так восени 2015 року навчальний заклад пройшов ліцензування за 4 професіями: «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів», «Контролер-касир», «Електрогазозварник». Навчання є безкоштовним як для безробітних громадян так і для роботодавців, на чию користь проводиться підготовка спеціалістів, оскільки фінансується за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Для організації навчального процесу Центр має 11 навчальних кабінетів, 4 майстерні, 5 лабораторій. На базі створений клас на 15 робочих місць, обладнаний комп’ютерним та програмним забезпеченням, оснащений мультимедійним проектором. Клас був подарований ПРООН та Урядом Японії у рамках міжнародної допомоги щодо відродження Донбасу. До навчального процесу залучаються досвідчені педагоги, викладачі коледжів, професійно-технічних училищ, які постійно працюють над удосконаленням навчальних процесів.

Важливою частиною роботи Центру є організація короткотермінового підвищення кваліфікації безробітних на курсах цільового призначення (КЦП). Розроблена тематика КЦП 10 найменувань: «Вимоги до ремонту сільськогосподарської техніки», «Основи комп'ютеризації облікової інформації на підприємстві», «Підсобні та допоміжні роботи на току», «Підприємець-початківець», «Основи бізнес-планування». Тільки протягом І півріччя поточного року за договорами з ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ» проходили навчання 1282 безробітних». За січень - липень 2016 року закінчили профнавчання 1250 особи, із них 1200 безробітних працевлаштовані. Рівень працевлаштування після закінчення навчання службою зайнятості та самостійно дорівнює 95,8%.

 

Для уточнюючої інформації звертатися до Луганського обласного центру зайнятості, 
відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи:  (06452) 2-19-03.

 

Луганський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості

 

Последние комментарии