Податковою міліцією викрито зернові махінації підприємства, які коштували бюджету 3,5 млн. гривень

Податковою міліцією викрито зернові махінації підприємства, які коштували бюджету 3,5 млн. гривень

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби Україниспівробітниками податкової міліції здійснюється супроводження матеріалів кримінального провадження, зареєстрованого за ч.3 ст.212 КК України відносно групи осіб, які за рахунок зернових махінацій не сплатили до бюджету 3,5 млн. гривень.

Як з’ясувалося, порушники з 2014 по 2016 роки відображали у податковому та бухгалтерському обліках операції із реалізації зернових культур на адресу суб’єктів господарської діяльності, які мають ознаки ризиковості. Такі дії дозволили їм безпідставно сформувати податковий кредит з ПДВ та ухилитися від сплати значної суми податків.  

У місцях зберігання та переробки зернових культур, офісних приміщеннях, за адресами проживання фігурантів провадження та в їх транспортних засобах проведено 11 обшуків. За їх результатами вилучено 2,9 тис. тонн зерна пшениці, 551 тонну готової продукції (борошно, манка), 11,1 тис. Євро, 10,7 тис. доларів США, 75 тис. російських рублів і 172,1 тис. гривень готівкою, 39 монет з металу жовтого кольору, 193 монети з металу сірого кольору, 4 комп’ютерні системні блоки, 4 магнітні носії інформації, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи, які мають відношення до справи.

Тривають слідчі дії.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии