Бойовики випустили понад 260 мін, встановивши рекорд цього літа – полковник Олександр Мотузяник

 Бойовики випустили понад 260 мін, встановивши рекорд цього літа – полковник Олександр Мотузяник

Минулої доби на Донецькому напрямку у зоні АТО бойовики не застосовували ствольну артилерію, проте, як і раніше, активно стріляють з мінометів. Про це повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «На всьому Донецькому напрямку по наших позиціях було випущено понад 260 мін – це рекордна кількість за літо 2016 року. Основні гарячі точки – це Світлодарська дуга, район Зайцеве-Майорськ, Авдіївська промзона та Опитне», – повідомив речник АПУ з питань АТО.

Він розповів, що на Луганському напрямку противник порушував режим тиші у Кримському та Попасній. «На обох позиціях окупанти здійснили по два обстріли у темну пору доби. Один із них був мінометним, та ще один – снайперським», – розповів Олександр Мотузяник. За його словами, на Маріупольському напрямку найгарячіше вчора було у Красногорівці та на ділянці фронту Гнутове – Широкине. Незаконні збройні формування випустили по наших позиціях понад 130 мінометних снарядів, при цьому активність проявляли як у світлу, так і в темну пори доби. Також пан полковник додав, що вчора окупанти порушили режим тиші і на інших рубежах, де зазвичай спокійно – Новомихайлівці, Тарамчуку, Гранітному.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, двоє військовослужбовців зазнали поранень.

Полковник Мотузяник повідомив, що вчора в зоні проведення АТО зафіксували три польоти ворожих безпілотних літальних апаратів. Також бойовики ведуть постійну радіоелектронну розвідку. «Зокрема, у районі села Роздольне, що на схід від Старогнатівки, виявлено роботу комплексу радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби МКТК-1А «Дзюдоіст» російського виробництва», – уточнив він.

 

Джерело: uacrisis.org

Последние комментарии