17 червня - «Подорож до країни професій»

17 червня - «Подорож до країни професій»

Початок профорієнтаційної роботи в літній період 2016 року у СРК ПЗОВ «Гончарівський» Сватівський районний центр зайнятості відкрив профорієнтаційним заходом 17 червня - «Подорож до країни професій».

Мета - розширення інформованості учнів, особливо старшого шкільного віку, про світ професій, сприяння самопізнанню та професійному самовизначенню. Юним учасникам пропонувалось взяти участь у різноманітних конкурсах та пізнавальних іграх. Заходи такого плану є найбільш ефективними формами профорієнтаційної роботи під час літнього відпочинку у яких опрацювання практичного матеріалу здійснюється в пізнавально-розважальній формі. Всього у заході взяли участь 125 осіб.

Дітей найбільш зацікавив конкурс «Прізвища, що розмовляють» та «Зрозумій мене», в якому вони із задоволенням та ентузіазмом брали участь.

Для старшокласників з метою їх професійного самовизначення було проведено психодіагностичне тестування. Приємно здивував той факт, що діти в основному обирали робітничі професії, серед яких: кухар, водій, перукар, продавець.

За результатами голосування було визначено 5 найактивніших учасників заходу. Урочисте підбиття загальних підсумків конкурсу та визначення загону-переможця відбулося по закінченню конкурсу.

Переможці  заходу «Подорож до країни професій» були нагороджені Дипломами учасників та отримали  пам'ятні сувеніри від Сватівського районного центру зайнятості – блокноти та календарики.

Последние комментарии