Щодо вирішення проблем в агропромисловому комплексі, транспортній та освітніх галузях області

17 червня заступники голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик та Сергій Хлякін зустрілися з народними депутатами України Тарасом Кремінем та Ігорем Бриченком, а також радником Міністерства внутрішніх справ України Михайлом Апостолом щодо вирішення проблем в агропромисловому комплексі, транспортній та освітніх галузях області, повідомляє прес-служба ОДА.
«Починаючи з 2014 року ви постійно надаєте гуманітарну підтримку внутрішньо переміщеним особам та бійцям АТО», – підкреслила Ольга Петрівна, звертаючись до народних депутатів.

Вона подякувала за сьогоднішній їх приїзд до Луганщини з метою вислухати всі проблемні питання регіону, а потім донести цю інформацію до народних депутатів та комітетів Верховної Ради України.

«Невдовзі почнеться збиральна кампанія та виникне стара проблема – вивезення врожаю з територій нашої області. Дороги як транспортні, так і залізничні в дуже поганому стані. Північні райони Луганщини не мають залізничного сполучення. Сьогодні обласна влада порушила питання будівництва залізничної гілки Сватове – Білокуракине», – зауважив Сергій Хлякін.

Під час зустрічі обговорювалися й інші проблеми агропромислового комплексу. Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Любов Безкоровайна, яка була присутня на зустрічі, торкнулася питань погашення кредитної заборгованості в галузі тваринництва, відшкодування збитків зруйнованої інфраструктури, завданих під час бойових дій, кредитування агропромислового сектора економіки, скорочення в області поголів’я великої рогатої худоби, свиней тощо.

Начальник відділу професійної освіти та науки, в. о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Поскрякова розповіла про існуючі проблеми у вищій та професійній освіті Луганської області, наприклад, не вирішені досі питання вищих навчальних закладів, переміщених з непідконтрольної території, та відсутність умов для проживання студентів і працівників ВНЗ.

У свою чергу народні депутати України Тарас Кремінь та Ігор Бриченко разом з радником МВС України Михайлом Апостолом, вислухавши зауваження та проблемні питання, пообіцяли винести їх на розгляд Верховної Ради України.

Последние комментарии