Міноборони спрощує процес вступу до військових вишів – речник

Міністерство оборони удосконалює процес вступу до військових вишів. Тепер відомство зможе ініціювати проведення додаткового прийому до навчальних закладів всіх категорій вступників. Крім того, строковики, ті, хто звільнився зі строкової військової служби в рік вступу до вишу, контрактники та студенти цивільних вишів тепер зможуть брати участь у вступному конкурсі за результатами вступних екзаменів. Випускники військових ліцеїв у рік випуску, за бажанням, набувають право вступати як за результатами вступних екзаменів, так і результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Контрактники, які підписали новий контракт зі Збройними силами, можуть вступати до вишу на заочну форму навчання для отримання рівня освіти «бакалавр». Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів речник Міноборони підполковник Дмитро Гуцуляк.

«Також наказ Міністерства унормовує можливість вступу до військових вишів кандидатів, зареєстрованих на тимчасово окупованій території або в районі проведення АТО, які вимушено проживають на іншій території України. У разі неможливості оформлення особової справи у військовому комісаріаті за місцем проживання, такі вступники мають право подати заяву на вступ безпосередньо до приймальної комісії. Оформлення особових справ для них здійснюватиметься безпосередньо у військовому виші», – додав він.

Речник Міноборони розповів, що відомство поновило своє право на земельну ділянку загальною площею понад 214 гектарів загальновійськового полігону в Одеській області, яку Тарутинська районна державна адміністрація Одеської області незаконно передала у володіння одному з підприємств у 2007 році.

За словами підполковника Гуцуляка, за минулий тиждень державні підприємства поставили до ЗСУ 14 нових автомобілів МАЗ та один КрАЗ. Всього з початку року державні підприємства поставили для ЗСУ понад 3 тисячі 200 зразків озброєння та військової техніки і 58 тисяч одиниць боєприпасів.

За минулий тиждень внутрішні аудитори міністерства попередили втрати та збитки на суму близько 13,5 мільйона гривень на договорах закупівель і додаткових угод відомства. «У тому числі, зменшено вартість ремонту озброєння та військової техніки майже на 11 мільйонів гривень, не допущено завищення очікуваної вартості закупівель робіт і послуг на 1,5 мільйона гривень, зменшено вартість будівництва житла та капітального ремонту на близько 800 тисяч гривень», – пояснив речник Міноборони. За його словами, всього з початку року у міністерстві попередили втрати і збитки на суму близько 88 мільйонів гривень. Надали рекомендації та застереження щодо підвищення ефективності управління державними фінансовими і матеріальними ресурсами на суму 1 мільйон гривень. За минулий тиждень встановили ризики в управлінні коштами та майном на суму близько 11 мільйонів гривень. З початку року цей показник склав понад 605 мільйонів гривень.

Последние комментарии