Створення нових робочих місць – шлях до розвитку територій

Створення нових робочих місць – шлях до розвитку територій

Досягнення головної мети діяльності служби зайнятості – допомога людям знайти роботу – неможливо без співпраці з роботодавцями. Адже без інформації про потребу в працівниках, які необхідні для повноцінної і результативної роботи будь-якого  підприємства – робота фахівців центру зайнятості втрачає сенс.

Один з прикладів результативної співпраці - є робота фахівців Білокуракинського районного центру  зайнятості з підприємством на території нашого району - ТОВ «Білокуракинський тваринницький комплекс». Дане підприємство було створене у грудні 2013 року. Тваринницький комплекс розташований на території Лозно-Олександрівської селищної ради. Ця територія знаходиться за 45 км від районного центру, а враховуючі відсутність транспортного сполучення, можливості працевлаштування в віддаленому населеному пункті дуже обмежені.

Відразу після реєстрації підприємства, директор центру зайнятості Журба Наталія зустрілася з керівником, Мкртич Саркісян, та надала інформацію про весь спектр послуг служби зайнятості і запропонувала допомогу в укомплектуванні кадрами тваринницького комплексу. На новостворені робочі місця були підібрані працівники серед осіб, що перебували на обліку в Білокуракинському центрі зайнятості. Крім того підприємство отримало кошти для компенсації затрат на сплату єдиного внеску на осіб, які були направлені за сприянням служби зайнятості. З 2014 року на дане підприємство направлена 21 особа, що перебували на обліку в центрі зайнятості та виплачено понад 81 тис. грн. на компенсацію єдиного внеску. А з 2015 року на підприємство був працевлаштований безробітний з категорії вимушено переміщених осіб, за умови компенсації витрат роботодавцю на заробітну плату цього працівника. На сьогодні підприємство отримало компенсацію в сумі понад 7 тис. грн.

Центр зайнятості продовжує співпрацю з ТОВ «Тваринницьким комплексом» з питання укомплектування кадрами.

 

 

 

В.Васильченко, заступник директора Білокуракинського районного центру зайнятості

  • zhk_6.jpg
  • zhk_7.jpg

Последние комментарии