В Сєвєродонецьку відбулося 16-те засідання виконавчого комітету міської ради

Порядок денний 16-го засідання виконкому Сєвєродонецької міськради, яке проходило 25-го травня, містив 14 питань.

Першим питанням розглядався проект рішення міської ради «Про затвердження нової редакції  додатку №1 до рішення міської ради від 29.01.2015 року  за № 4288 «Про затвердження Положень про податок на майно та акцизний податок». В одній з його частин передбачено зменшення розмірів оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку.

«База оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів», - говориться в п’ятій частині додатку до проекту рішення. Також цим додатком, окрім іншого, пропонується звільнити від податку нерухоме майно, яке постраждало внаслідок бойових дій. «Не є об'єктом оподаткування: […] житлова та нежитлова нерухомість, яка знаходиться у власності юридичних або фізичних осіб, яка постраждала внаслідок проведення на території міста АТО при наявності підтверджуючих документів (витягу з кримінальної справи щодо здійснення артилерійського обстрілу, або терористичного акту, або акти обстеження уповноваженою комісією)». Члени виконкому підтримали цю пропозицію.

Другим питанням пропонувалося розглянути проект рішення міської ради  «Про затвердження нової редакції  додатку №2 до рішення міської ради від 29.01.2015 року  за №4288 «Про затвердження Положень про податок на майно та акцизний податок». Додаток містив положення про транспортний податок. Як зазначив під час виступу перший заступник міського голови Аркадій Коростельов, цим рішенням «питання приведено у відповідність вимогам податкового Кодексу», за що члени виконавчого комітету одноголосно проголосували.

Розглянули під час засідання й питання про внесення змін до бюджету на 2016-й рік.

Цим проектом пропонувалося перерозподілити практично 10,2 мільйонів гривень, частина з яких залишилася з бюджету розвитку та загального фонду з минулого року. Зокрема, 84 тисячі гривень пропонується виділити на фінансування літніх таборів, 5,3 мільйонів на ремонт 19 дахів, 60 тисяч гривень на ремонт під’їздів та встановлення пандусів та інші видатки. Члени виконкому підтримали цей проект.

Також під час засідання члени виконавчого комітету затвердили запропоновану пропозицію про проведення міських заходів, присвячених 82-ій річниці з Дня заснування міста Сєвєродонецька, Дня хіміків та Міжнародного Дня захисту дітей, які будуть святкуватися незабаром. Також присутні затвердили рішення Конкурсної комісії щодо нагородження відзнакою «За заслуги перед містом Сєвєродонецьком» до Дня міста, а також одноголосно проголосували за список тих, кого будуть нагороджувати Почесними грамотами виконкому з нагоди Дня хіміків.

Розглянули та затвердили члени виконкому проект рішення «Про затвердження Програми інформатизації Сєвєродонецької міської ради на 2016 рік». Зокрема, це питання стосувалося внутрішньої інформаційної безпеки установи.

Проголосували присутні й за проект рішення щодо встановлення режиму роботи кафе та аптеки, а також розглянули кілька питань стосовно опіки над неповнолітніми, та дали дозвіл на укладання договору дарування квартири.

 

Відділ внутрішньої політики та зв'зків з громадськістю Сєвєродонецької міської ради

Последние комментарии