В Сєвєродонецьку нагородили школярів-переможців обласних етапів навчальних олімпіад

23 травня в актовій залі Сєвєродонецького навчально-виховничого комплексу-колегіуму відбулось нагородження учнів-призерів третього етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та другого обласного етапу конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої академії наук у 2015 – 2016 н.р.

В поточному навчальному році Сєвєродонецьк вже в сімнадцятий раз поспіль став лідером серед освіти в області за рейтингом командної участі в олімпіадах та конкурсі захисту Малої академії наук: 85 переможців, які принесли місту 110 призових місць. Це на 21 місце більше, ніж у минулому році.

Привітати школярів, їх наставників та батьків з високими досягненнями прийшло керівництво органів місцевого самоврядування та начальство відділу освіти.

Першим слово взяв заступник міського голови Сергій Вікторович Зарецький. Від імені виконкому та міськради він привітав присутніх з чудовими результатами на інтелектуальних змаганнях.

«Від імені міської ради вітаю вас із перемогою. І сподіваюся, що з кожним роком вас в цьому залі буде ставати більше. Вже в цьому році ми зможемо збільшити матеріальну базу наших шкіл, щоб освіта була більш сучасною, щоб ми йшли в ногу з часом. Ми дуже сподіваємося, що після майбутнього навчання в університеті, більшість з вас повернеться в наше місто. Своє завдання ми бачимо в тому, щоб створити для вас такі умови, щоб вам було куди вертатися, щоб ви знайшли себе тут, щоб змогли й надалі розвиватися та коли-небудь прийти зі своїми дітьми в цей зал», - сказав Сергій Зарецький.

Привітала учнів, їх батьків та вчителів й начальник відділу освіти Ольга Григорівна Каширіна.
«Я маю приємність і честь бути присутньою й додати своїх слів вдячності на святі талановитої обдарованої молоді. Шановні юні друзі! Велике вам спасибі за вашу наполегливість, за вашу працелюбність, за вашу здатність перемагати.  У  перемога – це не тільки ваша власна перемога. Це перемога нашого міста. Я вам всім, шановні друзі, бажаю здоров’я, миру, процвітання і нових перемог на вашому шляху», - сказала Ольга Григорівна.

Під час свого виступу заступник міського відділу освіти Оксана Миколаївна Бублєй розповіла про статистику досягнень сєверодонецьких школярів на олімпіадах та інших інтелектуальних змаганнях. Вона розказала, що із 135 учасників третього етапу всеукраїнських учнівських олімпіад від міста Сєвєродонецька 102 учні вибороли призові місця. Найбільше призових місць посіли учні багатопрофільного ліцею – 40.Це є найкращим результатом міста й області. 15 переможців має навчально-виховний комплекс-колегіум. По 8 переможців мають СЗШ №18 та №10. 7 переможців має середня спеціалізована школа №17. 4 призових місця виборола СЗШ №6. По три переможця мають СЗШ №4 та №8. Також три переможця має гуманітарно-естетична гімназія. 2 переможця на рахунку СЗШ №11. По одному призеру мають СЗШ №15, №14, №12

16 учнів багатопрофільного ліцею, гімназії, СЗШ №18, №10, №6 стали призерами з двох-трьох предметів. У другому етапі конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої академії наук учні вибороли 8 призових місць, що є найкращим результатом за десять останніх років
«Підсумки третього етапу учнівських олімпіад свідчать про системну роботу з розвитку творчих здібностей дітей та їх підготовку до участі в олімпіадах, створенні сприятливих умов для успішної участі в інтелектуальних змаганнях», - сказала заступник керівника міського відділу освіти Оксана Миколаївна Бублєй.

Під час заходу заступник міського голови Сергій Зарецький та начальник відділу освіти Ольга Каширіна нагородили учнів грамотами та грошовими заохоченнями, наставників переможців теж відзначили.

Нагородили в цей день й депутата Сєвєродонецької міськради Ганну Іванівну Чмирьову. Вона викладає математику в міському багатопрофільному ліцеї, та два її учні – Дмитро Анохін та Влад Валуйський посіли почесні місця в змаганнях з математики.

Вона каже, що протягом багатьох років в Сєвєродонецьку існувала традиція матеріально заохочити переможців міських та обласних етапів олімпіад. Через бойові дії два останніх років ця традиція була порушена. І саме вона підняла це питання під час засідання планової бюджетної комісії, і знайшла підтримку серед чиновників та депутатів.

«Традиція нагороджувати призерів міських та обласних олімпіад в Сєвєродонецьку існує дуже давно. Але у зв’язку із подіями останні два роки вона була втрачена. І ось в цьому році міська рада прийняла рішення поновити нагородження для учнів. На мій погляд, це велике заохочення, і воно стимулює учнів до додаткових занять, - каже Ганна Іванівна. - В цьому році на засіданні планової бюджетної комісії я це питання підняла, міська рада підтримала, і ми знову вручаємо дітям матеріальні нагороди».

 

Відділ внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Сєвєродонецької міської ради

Последние комментарии