7 загиблих і 9 поранених українських військових у зоні АТО за минулу добу – полковник Олександр Мотузяник

7 загиблих і 9 поранених українських військових у зоні АТО за минулу добу – полковник Олександр Мотузяник

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО 7 українських військовослужбовців загинули, 9 – отримали поранення. Про це повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Українські війська понесли ці важкі втрати на всіх напрямках», – додав він.

На Маріупольському напрямку за добу відбулося 36 обстрілів позицій українських військових, у тому числі 10 – із міномета. «Окупанти продовжують систематичні і потужні обстріли українських позицій по всьому фронту. Основні гарячі точки: Мар’їнка, Березове, Павлопіль і Гнутове», – зазначив полковник Мотузяник.

На Донецькому напрямку за добу відбулося 7 обстрілів з боку бойовиків, один з них – мінометний. Основною гарячою точкою залишається Авдіївка. «Надвечір, близько 7 годин розпочалися інтенсивні обстріли в Авдіївській промзоні. Обстріли велися з боку Ясинуватої. Загалом бойові дії тривали близько 7 годин майже без перерв», – розповів речник АПУ з питань АТО. На Світлодарській дузі бойовики декілька разів порушили режим тиші на Світлодарській дузі та у районі Горлівки. На Луганському напрямку бойовики 4 рази обстріляли позиції сил АТО на різних ділянках фронту.

За інформацією Державної прикордонної служби України, вчора у районі проведення АТО зафіксували 9 розвідувальних польотів безпілотників незаконних збройних формувань. Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє також, що на днях для підрозділів бойовиків, розгорнутих у районі Ясинуватої та Спартака, доставили 8 вантажівок з мінами до 82- та 120-мм мінометів, а також пострілами для ручних протитанкових гранатометів. «Також 21-22 травня через Свердловськ до міста Ровеньки на Луганщині було переміщено 45 паливозаправників. Нагадаємо, саме у Ровеньках розташовується база зберігання паливно-мастильних матеріалів так званого «2-го армійського корпусу ЛНР», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

 

Олександр Мотузяник повідомив також, що у Великій Новосілці Ясинуватського району Донецької області правоохоронці виявили 2 ящики з тротиловими шашками загальною масою 45 кг. Зброю знайшли у покинутому приватному будинку.

Последние комментарии