Бойовики здійснили три обстріли під Трьохізбенкою та Новозванівкою

Бойовики здійснили три обстріли під Трьохізбенкою та Новозванівкою

У зоні АТО на Луганському напрямку бойовики здійснили три обстріли під Трьохізбенкою та Новозванівкою. На Донецькому – активні бойові дії велися північніше Горлівки, а також в Авдіївці та Опитному. Майже завжди застосовувались міномети. «Щільність ворожого вогню значно зросла – вчора було випущено 230 мін з боку незаконних збройних формувань. Всього на Донецькому напрямку відбулося сім ворожих обстрілів», - розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку вчора відбулося 10 обстрілів по всьому фронту, зокрема три мінометних. Найбільш неспокійно було у Новотроїцькому, Тарамчуку та Павлополі. Полковник Лисенко зазначив, що за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, шість – отримали поранення. «Всі ці втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку внаслідок ворожих обстрілів», - пояснив він.

За інформацією прикордонників, вчора в районі проведення АТО виявили сім розвідувальних польотів безпілотників бойовиків.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало свіжу інформацію про втрати незаконних збройних формувань. «Зокрема, у лавах так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» – один загиблий, четверо поранених. У лавах так званого «11-го окремого мотострілецького полку» – троє поранених у районі Авдіївської промзони. У лавах так званого «9-го окремого штурмового полку морської піхоти» – один загиблий, троє поранених у районі Саханки», - розповів речник АПУ з питань АТО. Він додав, що вчора через пункт пропуску «Маринівка» в Росію вивезли 21 тіло загиблих російських військових.

За інформацією Андрія Лисенка, Служба безпеки України знешкодила диверсійну групу бойовиків у районі проведення АТО. «Окупанти заходили в тил українських позицій, обстрілюючи або намагаючись взяти в полон військовослужбовців. Противника заманили у засідку, використавши макет протитанкового комплексу «Джавелін». Одного бойовика знищили, ще троє отримали поранення», - деталізував полковник Лисенко. Також контррозвідка СБУ спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій (ДСНС) викрили резидентуру ФСБ Росії, яка вела розвідувально-підривну діяльність у північних районах Луганської області. За словами речника АПУ з питань АТО, до складу угрупування входило троє осіб: один з керівників районного відділу ДСНС, місцевий контрабандист та колишній заступник районного осередку забороненої комуністичної партії, який переховується у Росії. «Зловмисники виконували завдання російських спецслужб, зокрема інформували ворога про переміщення підрозділів Збройних сил України, розташування та роботу блокпостів та організацію охорони державного кордону», - розповів Андрій Лисенко.

Він додав, що двоє бойовиків скористались програмою СБУ «На тебе чекають вдома». Один з них – мешканець Лисичанська, який утік від спільників з бандформування «Прізрак» через жорстоке ставлення.

Последние комментарии