На Луганському напрямку незаконні збройні формування 5 разів порушили режим тиші

На Луганському напрямку незаконні збройні формування 5 разів порушили режим тиші

За минулу добу у зоні АТО на Маріупольському напрямку незаконні збройні формування обстріляли позиції українських військових на різних ділянках фронту – в районі Докучаєвська, Павлополя та Широкиного. «Ворог дуже активно використовує важке озброєння: минулої доби по наших позиціях було випущено понад 40 мінометних мін та 70 артснарядів до 152-мм гармат. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – мінометних та артилерійських», повідомив Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Донецькому напрямку вчора відбулося 8 обстрілів з боку бойовиків, 3 із них – із застосуванням мінометів. Основними «гарячими точками» були Зайцеве, Авдіївка, Опитне. На Луганському напрямку незаконні збройні формування 5 разів порушили режим тиші на різних ділянках фронту – у Станиці Луганській, Трьохізбенці та Новозванівці. «Зокрема під обстріл потрапив КПВВ «Станиця Луганська», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, 10 бійців отримали поранення. «Ці втрати українські війська понесли на Донецькому та Маріупольському напрямках по всьому фронту», – зазначив полковник Андрій Лисенко. За даними Генерального управління розвідки Міністерства оборони України за останні дві доби 9 бойовиків загинули та 14 отримали поранення. Зокрема, відомо, що 16 травня чотирьох поранених привезли до спеціального відділення для лікування російських військовослужбовців, а 17 травня до центральної міської лікарні Донецька привезли 3 загиблих та 5 поранених бойовиків із так званого «11-го окремого мотострілецького полку».

Розвідка повідомила також про декілька випадків «дружнього вогню» у лавах незаконних збройних формувань. «Учора п’яні бойовики з так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» (Дебальцеве) обстріляли людей, які мали здійснити перевірку угрупування. Також бойовики так званого «11-го окремого мотострілецького полку» (Макіївка) обстріляли бойовиків, що ведуть розвідку українських позицій з безпілотника», – зазначив речник АПУ з питань АТО. 

У Трьохізбенці Служба безпеки України затримала місцеву мешканку, озброєну гранатою. «Це відбулося безпосередньо перед спробою підірвати гранату у людному місці, – додав полковник Лисенко. Жінка зізналася, що збирала для бойовиків інформацію про особовий склад і військову техніку сил АТО, намагалася вербувати українських бійців та готувалася до проведення кількох диверсій на території Луганської області. Ще одного чоловіка, підозрюваного у співпраці з бойовиками, затримали на КПВВ «Танюшівка» у Луганській області. Андрій Лисенко повідомив також, що вчора поблизу Невельського Ясинуватського району Донецької області правоохоронці виявили 63 ящики з танковими снарядами.

Последние комментарии