В Сєвєродонецьку відзначили 71 річницю Перемоги над нацизмом в Європі

В Сєвєродонецьку відзначили 71 річницю Перемоги над нацизмом в Європі

9 травня Сєвєродонецьку відбулися урочисті заходи з нагоди 71-ої річниці Перемоги над нацизмом в Європі.

Розпочались святкування урочистим  мітингом на площі Миру біля будівлі Сєвєродонецької міськради. В ньому приймали участь ветерани, керівництво області та органів місцевого самоврядування, члени виконавчого комітету міської ради, представники депутатського корпусу, силових структур, громадських організацій, робітники підприємств міста, комунальних закладів, школярі, студенти, сєвєродончани та гості міста.

Розпочався захід покладанням квітів до пам’ятника Олександру Радієвському, одного з командуючих операції по звільненню Сєвєродонецька від терористів влітку 2014-го року, що загинув в бою від ворожої кулі в бою за Лисичанськ. Саме 9 травня Героєві виповнюється 46 років із дня народження. В цій церемонії приймав участь голова Луганської обласної ВЦА Георгій Гарбуз, його заступники, а також керівництво органів місцевого самоврядування.
Продовжився захід поздоровленням ветеранів Другої світової та усіх присутніх від чиновників.

Першим слово взяв голова Луганської обласної ВЦА Юрій Григорійович Гарбуз.
«Сьогодні, в цей день, звісно, хочеться низько вклонитися ветеранам. Не так багато залишилось тих солдатів, які протягом семиесяти років нашого мирного сонячного неба кожного року 9-го травня низько вклонялися, обіймали та дякували за перемогу. Я хочу побажати вам здоров’я, вашим сім’ям та пообіцяти, що те непорозуміння, яке відбулося за ці два роки, обов’язково припинити», - сказав очільник Луганщини.

Привітав ветеранів і секретар Сєвєродонецької міськради, в.о. міського голови Григорій Пригеба.

«Сьогодні в цей світлий та святий для нас усіх день маю велике бажання від Сєвєродонецького виконавчого комітету та депутатського корпусу привітати вас, ваших рідних та близьких зі знаменним днем – Днем великої перемоги. За роки Другої світової війни Україна заплатила за свою свободу, за право жити на своїй рідній землі більш ніж 10 мільйонів життів своїв синів та дочок. Це найвища плата, яку люди могли заплатити, і вони це зробили. Сьогодні нас знову змушують проливати кров патріотів нашої держави за свободу та незалежність. Але ніхто і ніколи не зможе зломити нашу волю до перемоги. Наш земний уклін всім, хто боровся з ворогом зі зброєю в руках, хто пережив року окупації та жахи концтаборів, хто працював в тилу, а потім разом відбудовували та відроджували нашу землю. Земний уклін вам, дорогі ветерани. Від усієї душі бажаю вам міцного здоров’я, гарного настрою та довголіття, миру на нашій многостраждальній землі. Нехай завжди вас оточує увага рідних та близьких, а кожний новий день приносить радість та щастя», - сказав Григорій Пригеба.

Також під час мітингу військові виносили на сцену прапори України, Луганської області та Сєвєродонецька, а усі присутні вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання.

Під кінець мітингу учасники заходу вишикувались та колоною рушили до братської могили «Меморіал слави». Там сєвєродончани поклали квіти до пам’ятника. В цій церемонії приймало участь понад 2500 осіб.

Продовжились заходи з нагоди 71-ої річниці Перемоги над нацизмом в Європі на площі Перемоги. Там ветеранів концертом вітали зі святом міські та обласні творчі колективи. Також частували учасників Другої світової війни смачною польовою кашею.

Последние комментарии